-
- Siła reputacji
- 0
@nightelf,
dotarłem do tego materiału samodzielnie.
ale dzieki za odpowiedz.
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 25
Odświeżę temat, bo przed najbliższym, dłuższym wyjazdem potrzebuję drugie body (mam "od zawsze" e-m1, robię zdjęcia, nie filmy).
Już miałem kliknąć "kupuj" w ofertę Value Basket całkiem przecież dobrego em-5 mII, gdy spostrzegłem, że body e-m1 jest tańsze o 475 zł. Niemożliwe?
Czy po nowej aktualizacji jest coś, co przeważyłoby szalę w kierunku e-m5? Dzięki za odzew. MK
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 149
-
- Siła reputacji
- 0
Mam kolejne pytanie o porównanie celowników (EVF) w E-m1 i E-5II.
Czy te celowniki są takie same czy sie trochę różnią?
Na papierze wyglądają tak samo ale w trakcie zbawy obydwoma korpusami jednocześnie , zauważyłem takie o to zjawisko:
Mam wadę wzroku wymagającą korekty celownika ca +2dp. W E-M5II udało mi się prawidłowo dopasować korekcję nie wykorzystując całego zakresu regulacji.
W E-M1 na końcu zakresu (skręcone na maxa) byłem na granicy dobrej korekcji. Czy to tylko niedbałe ustawienie (nie miałem zbyt wiele czasu by analizować, choć zauważyłem to i próbowałem poprawiać) czy jednak te celowniki minimalnie się różnią?
Może ktoś ma praktyczną wiedzę na ten temat.
Uprawnienia umieszczania postów