Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 1.09.15 o 11:39
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ale zrobić jakieś szkło w mniej typowej ogniskowej to nie łaska...
Chyba tańszy niż 25-tka Olka?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wg B&H tak, odpowiednio $300 Oly i $250 Panas. W Japonii Oly też kosztuje koło $250, więc musi być tańszy. *** tylko brak OIS.
Ciekawe czy w Japonii/Azji czyli regionu o który się troszczą najbardziej, będzie sprzedaż. Zamiast tego mogliby puścić szerokiego naleśnika i by schodził jak 20/1.7.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Zrobiliby tą stałkę 150/2.8 zamiast tego
Ciekawe czy jakościowo będzie jakaś różnica między Olkiem a tym Panasem.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Olkowa 25-tka prezentuje tak dobry poziom, że raczej nie wróżyłbym różnicy, którą ktoś dostrzeże na zdjęciach.
W sumie to dobrze gdy w systemie jest kolejny obiektyw do wyboru. Aż gęsto się robi. Ciekawe jak będą się kształtowały ceny 25 za jakies pół roku. Swoją drogą fajnie byłoby też zobaczyc jakies nowe dłuższe stałki.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Ja tam nadal używam starej Sigmy 30/1,4 z dużego 4/3. Daje fajny ciepły obrazek, daje 100% trafień, a że wolna... krajobraz czy detal w cerkwi nie ucieka![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||