Strona 42 z 70 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 694

Wątek: Olympus E-M1 Mark II

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Na tym filmiku widać, że chyba poprawia
    https://www.youtube.com/watch?v=kwKt9oG4vzc

i to jest 14-42 EZ a nie jakieś PRO szkło
    Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 9.12.16 o 10:11
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    W Olympusie uznali, że w Polsce tak dobrze się powodzi, że można podnieść ceny najnowszej zabawki. Nowa cena 8990 zł
    http://partner.olympus.pl/cennik/

Jeżeli wszystkie ceny by podnieśli, to można tłumaczyć to kursem $, ale tutaj ewidentnie tylko cena EM1II podskoczyła. Trzeba czekać na GH5 w takim razie.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    ja się pytam w takim razie jak on na tym filmie tak szybko zmieniał ogniskową w 14-42EZ?

aaaa,ok, ogniskowa 14mm tylko zbliża/oddala

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    W Olympusie uznali, że w Polsce tak dobrze się powodzi, że można podnieść ceny najnowszej zabawki. Nowa cena 8990 zł

Jeżeli wszystkie ceny by podnieśli, to można tłumaczyć to kursem $, ale tutaj ewidentnie tylko cena EM1II podskoczyła. Trzeba czekać na GH5 w takim razie.
    Czyli em1II musi się świetnie sprzedawać w przedsprzedaży skoro Olympus zdecydował się na podwyżkę zanim jeszcze aparat nie trafił na dobre do sprzedaży

Z innej beczki -pojawiła się nowa wersja Lightrooma a w niej obsługa RAW-ów z em1II z przypiskiem "denotes preliminary support". Czy ktoś wie co to oznacza w praktyce i czym się różni od pełnego wsparcia?
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lilen Zobacz posta
    Czyli em1II musi się świetnie sprzedawać w przedsprzedaży skoro Olympus zdecydował się na podwyżkę zanim jeszcze aparat nie trafił na dobre do sprzedaży

...
    Raczej ktoś musi zapłacić za "darmowe" kursy fotografii z nowej promocji i padło na napalonych na EM1II

Talibowie, nie bijcie, ale jeśli w tym samym czasie pojawia się info o podwyżce i o darmowych kursach, to nie mogłem się oprzeć...
    Ostatnio edytowane przez fret ; 9.12.16 o 17:05
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Spokojnie, już za 3 lata kupimy w cenie poniżej 4000 zł i z usuniętymi wadami pierwszej partii
    Podlinkowana kilka postów wyżej recenzja z DPreview potrafi ostudzić emocje. Niby jest nagroda redakcji, ale w ich porównywarce zdjęć skoku jakościowego dramatycznego nie ma, a na wysokim ISO bywa wręcz gorzej niż do tej pory. No i w podsumowaniu jest informacja, że nie jest to sprzęt dla osób szukających szybkiego, celnego autofocusu. Do tego filmy FHD wychodzą dosyć miękkie, żeby nie mówić rozmyte. 4K porównywalny do GH4, Cinema 4K zdecydowanie lepszy, ale w FHD lepiej nie nagrywać.

Taki trochę miks i pewnie gdyby nie ta obłędna stabilizacja obrazu aparat skreśliłbym z listy życzeń Mikołaj A.D. 2019.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Ale obłędna stabilizacja jest tylko z klocem 12-100, a w pozostałych wariantach ciutkę tylko lepsza od wersji I. Coś czuję, że promocje zaczną się, jak wyjdzie GH5, a aparat zacznie zalegać na półkach, gdy już wszystkie preordery zostaną dostarczone.

Inna sprawa... 1500 zł za nowy grip. Jakby nie można było tak zrobić, żeby pasował ten od I (nawet kosztem braku możliwości dołożenia aku), w konstrukcji zewnętrznej aż takich dużych zmian nie ma. Kto by chciał, kupiłby HLD9, kto nie zostałby przy HLD7.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta

Albo kurs, albo będzie zaraz spora promocja.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Promocja już jest, "darmowe" kursy foto.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Albo kurs, albo będzie zaraz spora promocja.
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Promocja już jest, "darmowe" kursy foto.
    Czyli jednak coś z kursem.

Bezsprzecznym atutem ukazania się MKII będzie obniżka cen MK I, sprzętu dobrego i sprawdzonego
    ( to dla tych co chcą fotografować, bo dla maniaków sprzętowych to żadna pociecha)
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3