Ostatnio porobilem trochę zdjęć gx8 w zoo na ISO wyższym niż 1000 . Rzadko takich używam. Uhhh po lekkim zbliżeniu nie wygląda to dobrze. Micro to sprzęt na słońce jednak . Na wiosnę trzeba się rozglądać za jakąś a7 II, jako drugi system.
Ostatnio porobilem trochę zdjęć gx8 w zoo na ISO wyższym niż 1000 . Rzadko takich używam. Uhhh po lekkim zbliżeniu nie wygląda to dobrze. Micro to sprzęt na słońce jednak . Na wiosnę trzeba się rozglądać za jakąś a7 II, jako drugi system.
A dlaczego 14. Grudnia? Moja sztuka juz do mnie w poniedzialek kurierem jedzie. Dostalem dzis potwierdzenietez juz przebieram nozkami
![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Ja nie mieszkam w Polsce. B&H zaczyna wysyłkę 12 grudnia. Zatem 14 będzie u mnie. Nie wiem, może mi zrobia niespodziankę, byłoby miłoMoże asekuracyjnie podali taką datę, tak czy inaczej na ich stronie stoi, że planuja rozsyłać od 12 grudnia według kolejności zamówień. Nie dostałam żadnego maila, że mogę się nie załapać do pierwszej transzy, więc jestem dobrej myśli
Edit: Co do ewentualnych szumów. Widziałm 3200 w necie (hłe hłe, więc to musi byc prawda) i jeśli to tak wygląda to git. Ja i tak używam max 1600. Nie jestem szumofobem. Jeśli na zdjęciu jest nawet dość widoczne ziarno a nie kolorowy psychoszum, to mnie to w pełni zadowala. Szum to był w Sony dsc-h2, wszystko inne to nie szum![]()
Ostatnio edytowane przez alcha ; 30.11.16 o 20:09
Cyfrowe
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Na evencie w Bielsku-Białej jednak nie będzie można zobaczyć nowej em1. Pozostały sprzęt jak najbardziej dostępny ale niestety nie em1 II. Jeżeli ktoś miał zamiar wybrać się do Bielska dla tego aparatu to bardzo przepraszam ale niestety jest to sytuacja niezależna od Olympus Polska, a tym bardziej ode mnie.
Dzięki za cynk, bo miałem się tam wybrać specjalnie dla em1 II.
test na dpreview i złota nagroda
https://m.dpreview.com/reviews/olymp...d-e-m1-mark-ii
Na ostatniej stronie dpreview można porównać wyniki testu z innymi korpusami, ciekawie wygląda porównanie z OM-D E-M1 w sekcji Image quality raw/jpeg i Low light / high ISO performance.
Wychodzi, że jakość tych parametrów dla Mark II jest gorsza.
https://www.dpreview.com/reviews/oly...-m1-mark-ii/11
Kto by się przejmował punktacją końcową? Jakość obrazu trzeba ocenić na zdjęciach, a nie w tabelkach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb