Z ostatniej wstawki wybieram 101,a 102 chyba troszkę za chłodne.![]()
Z ostatniej wstawki wybieram 101,a 102 chyba troszkę za chłodne.![]()
Ja wybieram w kolejności wrzucenia, generalnie jest świetnie![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Założesz się, że wciąż żywotny? I że chętnie skorzysta z okazji jak ta mu się nadaży..
Bawcie się dobrze w tych chaszczach, ale pamiętajcie o własnym bezpieczeństwie. Część tego robactwa może być bardzo dla Was niebezpieczna. Z potężnymi zdrowotnymi konsekwancjami.
Uważajcie na siebie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Uuu, ale gości mnie odwiedziło![]()
. Dziękuję za miłe słowa.
@fret, @Karol - witajcie w moim wątku. Pozostałych gości również witam
.
Zaniedbałem wątek, więc pora coś wrzucić.
Ostatnio podczas długiego weekendu miałem wreszcie czas żeby wybrać się na robale. Zupełnie obcy teren, nowa łąka i peeełno robali. Mogłem i co najważniejsze chciałem wstać przed świtem
. No i jest trochę materiału o obrobienia.
Na początek trzy obrazki z wycieczki rowerowej: krzew bodaj czeremchy oblepiony pajęczyną i setki małych gąsienic. Jeśli dobrze sprawdziłem to gąsienice namiotnika czeremszaczka. Żerują wyłącznie na czeremsze i przeistaczają się w małe białe motylki upstrzone czarnymi kropkami. Zdjęcia z telefonu, więc takie sobie.
105.
106.
107.
i kilka próbek z robalami
108.
109.
110.
111.
112.
![]()
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Hej,
Ogólnie zdjęcia dobre jeśli mogę to se pozwolę kilka uwag wypisać:
108 Model super, ale kadr mi jakoś nie leży
109 najlepsze z serii
110 szkoda obciętego ogona
111 Ciekawe, ale jakoś zimne światło coś mi nie pasi ale do końca nie wiem co
112 Jakieś dziwne "aureole" w okół liści i górnych odnóży - czby po stackowaniu lub obróbka przeciągnięta.
Kadr ciasny.
Dziękuję za uwagi, spróbuję się odnieść:
108 - obciąłem końcówkę liścia - był nieostry, brakło mi kilku klatek
110 - fakt nie zauważyłem obcięcia przy kadrowaniu, poniżej naprawiam
111 - takie światło było (robione na AWB) - zdjęcie z godz. 4.30 - słonko było jeszcze niziutko
112 - to po stackowaniu, obróbki nie ma - próbowałem wyretuszować, ale nie zawsze się udaje. Wiaterek był delikatny, akceptowalny, zdjęcie powinno być lepsze.
Ale inwazja oblechów (105-105)![]()
Bardzo fajna ta poprawiona i przybliżona ważka, interesujący chrząszcz z 108, choć może też bym szukał innego kadru.
Aureole na dwóch ostatnich powinno dać się łatwo zretuszować.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
110 poprawione i 111 w mojej ocenie najlepsze.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Z ostatniej wrzuty wybieram 108,ale resztę fotek bym trochę ocieplił![]()
Dzień dobry.
Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie.
Niedługo minie rok jak ostatnio coś wrzuciłem na Forum.. Wątek się zakurzył, obrósł pajęczynami. Czas, czas, czas. A raczej jego brak.
Dziś kilka próbek jeszcze z poprzedniego sezonu. W tym jeszcze nie byłem na łące, a widzę, że koledzy już się rozruszali.
113.
114.
115.
116.
![]()