Strona 32 z 32 PierwszyPierwszy ... 22303132
Pokaż wyniki od 311 do 319 z 319

Wątek: Vodnik prezentuje - jesienny Krakow...

Awatar IT
    Mieszka w
    Rybnik/Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mnie sie wydaje, ze w 1 fotce te liscie z prawej za ostre i kolory zywsze niz dalszy plan, przez co przyciagaja wzrok, co moze denerwowac, bo w koncu nie liscie mamy tu podziwiac, co nie?
    Pozdrowienia, IT
    Olympus C-760 UltraZoom

Awatar Rick van Dyke
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    w pierwszej fotce jest z kadrem wszystko wporzadku wg. mnie, tylko wlasnie ta lekka "mgiełka" przysłania budowle. Polara nie użyłeś?

Druga ciekawa, właśnie pod względem technicznym GO
    Olympus D-560Z
    Nikon D50 | 18-55 | 55-200| 50/1.8D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Dla mnie pierwsza fotka jest ok, podoba mi się, jedynie może troszke spłaszczona jest przez zastosowanie dużego zbiliżenia. Tą krakowską mgiełkę udało mi się w PS usunać. Druga fotka ciekawa
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    a ja lubie zabawy z GO wiec podoba mi sie fotka nr2 chociaz wolabym wiecej ostrosci na pierwszym elemencie.

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @qwerty moge sie zgodzic z tym obcietym budynkiem, ale idac dalej tym tropem trzeba by tak dlugo przycinac aby usunac niecaly most

@Rick van Dyke polara jeszcze nei mam. Foto robione w pazdziernikowy dzien okolo godziny 17, wiec taka mgielka w Krakowie to normalka.

@IT te liscie faktycznie moga troche za bardzo zwracac uwage. Moze jest to wynikiem "nieudolnie" zastosowanych filtrow i wyostrzenia. Zmniejsze fotke oryginalna bez wyostzrenia wiec Wam pokaze.

@Panie Moderator oczywiscie wszystko kwestia gustu .

Oryginal tylko pomniejszony
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pierwsze przyjemne, pocztowkowe, choc liscie przyciagaja wzrok. Na mgielke chyba nie ma rady.
    Lubie takie zabawy GO, choc zastosowalabym minimalnie inny kadr - tak aby lepiej bylo widac jak te kule poczawszy od lewej stopniowo "sie wyostrzaja" /teraz za bardzo sie nakladaja na siebie/.
    Czemu nas opuszczasz? /chodzi o fotki oczywiscie /
    pozdrawiam
    mina

Nasza Norwegia

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @mina brak czasu na pielegnowanie hobby. Ostatnie fotki, ktore mozna bylo pokazac pochodza z pazdziernika. Od tego czasu, aparat prawie bezrobotny
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Rozumiem szkoda... mam nadzieje, ze wraz z cieplymi pradami powietrza przybedzie obiektow i wolnego czasu /zreszta dla mnie tez, bo odgrzewam starocie /
    pozdrawiam
    mina

Nasza Norwegia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    @vodnik, kwestia ile przyciąc to jak wiadomo subiektywne odczucie... niestety gdyby kierowac sie kryterium jakiegokolwiek braku całosci obiektu to w koncu po reakcji łancuchowej przycięlibysmy całą fotkę dlatego ja staram sie zostawiac (nie wycinac) obiekty miesczące sie na fotce w co najmniej 50%. Chyba ze fotografuję 1 obiekt który pokazany solo moze byc... nieciekawy - np kwiat wtedy resztki innych obiektow czasem widze jako urozmaicenie... ale to juz tez subiektywne kryterium
    A co do przerwy... to nie pozwól jej na przyzwyczajenie się do długiego istnienia na pewno masz jeszcze wiele swietnych fotek