Jak zwykle u vodnika, zdjęcia starannie skomponowane i opracowane w "ciemni". Wydaje mi się, że pierwsze zdjęcie mogłoby być odrobinę ciemniejsze. Ale jak już kiedyś zauważyłem u każdego na monitorze wygląda to inaczej.
Jak zwykle u vodnika, zdjęcia starannie skomponowane i opracowane w "ciemni". Wydaje mi się, że pierwsze zdjęcie mogłoby być odrobinę ciemniejsze. Ale jak już kiedyś zauważyłem u każdego na monitorze wygląda to inaczej.
Dzieki wszyskim za komentarze - to miod na moje uszy.
Co do filtra, to byl filtr Monday Morning bo jak zobaczylem zdjecia na monitorze to nie bylem z nich bardzo zadowolony.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
I o to chodzi, jak nie kijem go to pałkąZamieszczone przez vodnik
Zawsze jest szansa na to, że nawet nieudane zdjęcie można tak obrobić, żeby zyskało to coś, co sprawi że będzie ciekawe.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Jeszcze trza tak umiecZamieszczone przez No-shadow Kick
Szkoda ze na forum nie ma działu : Photoshop, gdzie moznaby zapodawac rozne wskazowki do przerobionych ciekawie zdjęc...
Nowe foto (brak pomyslu na tytul.) - nieaktualne
Krakowski zaczek - THX to Wiedźma.
ExposureTime - 10/5000 seconds
FNumber - 3.20
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Spot
Edit: Nadanie tytulu - THX to Wiedźma
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Pomysłu na tytuł nie mam, bo nie wiem co to jest
Podoba mi się boczne oświetlenie i oddzielenie ostrością od tła.
I nastala cisza.....
Dzisiaj do oceny krakowscy artysci...
1. Biala Dama w moim wykonaniu
ExposureTime - 10/10000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Spot
LightSource - Fine weather
FocalLength - 43.00 mm
WhiteBalance - Manual
2. Biala Dama, wcale nie taka "biala"![]()
ExposureTime - 10/4000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Multi-segment
LightSource - Fine weather
FocalLength - 41.40 mm
WhiteBalance - Manual
@vodnik:
bez tytułu - przez chwilę zastanawiałem się pod co podciągnąć to zdjęcie architekturę czy formę portretu. Jednak architektura bardziej pasuje. Dobre.
biała dama- gdzieś czytałem że jest to aktorka krakowska (dobrze mówię, czy coś pomerdałem?). Z dwóch dam wybieram pierwszą - jest bardziej wyrazista. Natomiast druga.... jest to jakiś pomysł z tą ręką, może jakaś seria?
Olympus 720UZ, UV, POLAR, RAYNOX M-250
Zapraszam do galerii: http://photo.raczki.net
Arram: może tu czytałeś http://forum.olympus.hat.pl/viewtopi...ghlight=#11088 ?![]()
C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]
No, chyba podpadlem forumowiczomtylko nie wiem czym ? Zadnych opinii, zadnych komentarzy.... ehh