U mnie był bardziej opalony...![]()
Fajne ujęcia, to z miśkiem to takie bardziej "artystyczne"- jak zrobiłeś takie ładne "winietowanie" po rogach?
ps. pionowe ujęcia bardzo tu pasują, ale i tak się nie przekonam do obracania aparatu![]()
U mnie był bardziej opalony...![]()
Fajne ujęcia, to z miśkiem to takie bardziej "artystyczne"- jak zrobiłeś takie ładne "winietowanie" po rogach?
ps. pionowe ujęcia bardzo tu pasują, ale i tak się nie przekonam do obracania aparatu![]()
C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]
git! no a z miskiem to juz wogle mi sie podoba
Duzo w PSie obrabiasz te fotosy?? bo takie wszystkie jakies scieniowane po bokach... czy cosik![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Pewnie zakłada piętnaście filtrów i mu winietują...![]()
C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]
@Vodnik
Spojrzenie jak zwykle niebanalne.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Fotki bardzo ciekawe, ale te pionowe dla mnie wziete za bardzo z gory
Pozdrawiam
@kerry & @Jeronimo winietka robiona albo w PS poprzez odpowiedni gradient albo filtr LightenCenter.
@DraXan tutaj ewidentnie sprzydalby sie aparat z uchylanym LCD. Akurat bylem na rowerze i nie chcialem go zbytnio odstawiac na bok (wiadomo dlaczego). Ale staram sie pamietac o tym, aby robic portrety z poziomu przepony osoby fotografowanej (gdzies wyczytalem ze tak sie powinno robic, chyba ze sie myle to mnie popraw).
Dodam ze "Janko" mial jakies 140 zm wzrostu.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
"Janko" jest faktycznie niski, ale bardzo dzielnyPoza tym widuje go dosc czesto kolo Mariackiego, takze Vodniczku masz szanse porobic jeszcze lepsiejsze fotki
![]()
vodnik napisał ,,Dodalem ordobine ziarna i sam nie wiem co o tym sadzic''
Chyba jednak bez, ziarno w jakiś sposób postarza chłopca, zdięcie jest przesto mniej czytelne. Nadmieniam że zdięcie bardzo Mi się podoba ( ma swój klimat)![]()
@vodnik ja gdzies znowu slyszalem ze powinno sie obiektyw miec na osi szyji fotografowanej osoby
ale rozne z tym bywa
Pozdrawiam
To vodnik ma racjęZamieszczone przez DraXan
Ja praktycznie zawsze staram się przyklęknąć robiąc zdjęcie ludziom. Spróbujcie zrobić dla porównania dwa zdjęcia z różnej wysokości, a zobaczycie jaka to róznica. Oczywiście im krótsza ogniskowa, tym ta różnica większa.
![]()