cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Hej,
Praktycznie całe Ujcie Wisły jest bardzo interesujące. Mewia Łacha i stały obóz obrączkarski Organizacji Kuling, bardzo fajni ludzie chętnie dzielą się wiedzą. To po lewej stronie Ujscia, na Wyspie Sobieszewskiej. Po prawej stronie Ujścia szczególbie przyujściowy odcinek, gdzie morze wyrzuca na brzeg duże ilości wodorostów. Wiele gatunków brodzcych można tam spotkać. Są tak zajęte grzebaniem w tym zielsku, że można podejść całkiem blisko. No i Mierzeja Wiślana na całej długości, bardzo dużo ptaków na przelotach. Drapolicz ma tam swoją wieżę obserwacyjną. Tak jak napisałem, zatrzymałem sie w Mikoszewie i stamtąd zjeździłem i złaziłem wszystko dookoła.
Pozdrawim.
Paawwko, dziękuję.
Do tych miejsc mozna jeszcze dodac miejscowke u Moose, i slynne biebrzanskie tereny.
Czatownie Biesczaty w bieszczadach.
Ujscie Warty do Odry w Kostrzyniu.
Pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Właśnie o tym miałem pisać. U Moose'a można dodatkowo liczyć na życzliość tegoż we wskazywaniu kiedy, gdzie i co fotografować.
Taka mała anegrotka:
Wychodzimy z Moosem z lasu nad biebrzańskie bagno.
Moose: o, bielik
ja: gdzie?
Moose: na drzewie
ja: ..... ale gdzie to drzewo
Sokole Oko to mały pikuś przy Moose![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Hades trudno mi sie zgodzic. W tym roku bylem 2 tygodnie w Rudzie i ze wzgledu ma miski stan wody wchodzilem na staw w trzciny lub na odkryte bagienko skad fotografowalem i nic mnie spotkalo. W zeszlym roku rowniez bylem w lipcu ale woda byla wysoka i byl klopot z wejsciem ale tam gdzie sie dalo wejsc to wchodzilem.
Pytajac miejscowych jak reaguje straz to powiedzieli ze jesli widza z aparatem to najwyzej dadza pouczenie. Sadze ze rowniez mozna zalatwic pozwolenie sprubuje tak zrobic na jesien.
OM-D E-M1 ZD12-50, ZD60, MZ 300 f4, MC14, Samyang 7,5, FL50 i drobiazgi
Chcialbym bardzo w tym roku pojechać na rykowisko Chcialem wybrać sie wlaśnie na stawy milickie ale ma moze ktos jakieś miejsca? Początek to gdzies koło 10 września ale w róznych miejcsch Polski jest inaczej.
OM-D E-M1 ZD12-50, ZD60, MZ 300 f4, MC14, Samyang 7,5, FL50 i drobiazgi
W zeszłym roku gdy schodziliśmy z żoną z Wielkiej Rawki, to ludzie idący do góry mówili:
uważajcie, bo w lesie słychać jak niedźwiedzie ryczą
To oczywiście było rykowisko jeleni, które bardzo wyraźnie było słychać późnym wieczorem w cichych Ustrzykach Górnych.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||