Wpada w magentę trochę, wpada. JAk Wojtek napisał, trochę balans bieli w cieplejszą stronę. Inna sprawa, że światło o tej porze dnia jest takie zimne (ale nie wygląda to dobrze).
Wielkie dzięki za pomoc. Dodałem sobie trochę czerwonego i niebieskiego w ustawieniach karty graficznej bo nie widziałem na swojej fotce ani niebieskiego nosa u sarny ani magenty.Mam nadzieję że pomału skończą się moje problemy z wywoływaniem fotek i będzie już ok.
Dziś wcześnie rano, zwiedzając nowe tereny do focenia, wszedłem na ambonę koło lasu i tak czekając czy się coś pokarze ciekawego pojawiło się zza chmur wschodzące słońce. To mnie tchnęło do założenia kitowego 14-42 i uwiecznienie tego momentu. Fotka tylko wywołana w ufraw. I teraz kolejna prośba do Was. Czy poprawnie wywołana ? Czy oddaje atmosferę? i czy widać jakieś detale w cieniach (w dolnym prawym rogu zdjęcia) ? walczę jeszcze z ustawieniami lcd lapka.
95
Jeśli chodzi o wywołanie, to trudno powiedzieć nie widząc oryginału (może zamieść gdzieś), ja osobiście w prawym dolnym rogu za wiele szczegółów nie widzę. Jeśli chodzi o atmosferę, to hmmm ..... nie wiem, wierze Ci na słowo, że była urzekająca![]()