Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 147

Wątek: magnum - fotki

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez magnum Zobacz posta
    ...Co do wczorajszego mojego posta to nie chciałem nikogo urazić (myślę że tego nie zrobiłem) ale jak coś to przepraszam. Sam go dziś czytając miałem wątpliwości czy to było potrzebne.
    Nie tylko Ciebie nachodzą takie chwile zwątpienia, ja też to czasem mam, ale mam nadzieję że kiedyś zaczną odwiedzać mój wątek Póki co "cykam" sobie bo to lubię, może kiedyś będę robił zdjęcia, które spodobają się innem
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    W kwestii wyostrzania zdjęć - jeśli jeszcze nie natrafiłeś na ten artykuł, polecam, bo dość klarownie klaruje (o wyostrzaniu jest tak gdzieś pośrodku).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki za porady. Mam prośbę, zerknijcie na poniższe fotki i napiszcie jak mi poszło z wyostrzeniem, odszumianiem i ogólnie wywołaniem rawa(ufraw i gimp wzmocnienie 0,6 0,6 i 6). Wiem że kadrom daleko do doskonałości.
    Obie fotki iso400, f4,5 ,czasy 1/200/250s z ręki na stojąco - wcześnie rano, słońce już wstało ale akurat to miejsce było jeszcze w mocnym cieniu.
    Pierwsza fotka to pełny kadr a druga trochę przycięta.Oczywiście tair300.

93

94

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    magnum, ...kadry dobre, ostrość nie, wybacz Doceniam ogromny zapał i poświęcenie - pozdrawiam

p.s Nie zniechęcaj się! POWODZENA!

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zamieszczam tu plik orf. Jak by ktoś by mógł go wywołać swoimi metodami i napisać jak to zrobił i umieścić tu w wątku, będę bardzo wdzięczny.
    Wydaje mi się że fotka nie jest poruszona pomimo długiego czasu.

http://savefile.com/files/1775576
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I tak przy okazji jak już macie orf to jak wypada tair z jakością? nie mam do czego porównać.
    Ostatnio edytowane przez magnum ; 8.09.08 o 13:33 Powód: Automatyczne scalenie postów

rocco
    Gość

Fotka jest lekko nieostra w oryginale niemniej można ją "wyciągnąć" nawet tak
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 8.09.08 o 19:24

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WIELKIE DZIĘKI Wojtku (chciałem dodać ci punkcik ale na razie nie mogę ich dodać). Teraz mam jakieś odniesienie na ile mogę sobie pozwolić przy wyostrzaniu i mam nadzieję że już będzie lepiej. Pobawiłem się w gimpie teraz i wyszło mi coś takiego. Jest dobrze ??? Fotka wygląda w miarę naturalnie po takich zabiegach??? czy może mam jeszcze wyostrzyć miejsce gdzie sarenka stoi???

94a
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Co do nieostrości orf'a to myślisz że to przez wiekowy obiektyw? poruszenie (czas długi)? Czy coś innego? Powiem szczerze że z kitowego 40-150 fotki nie są ostrzejsze (próby na statywie)
    Ostatnio edytowane przez magnum ; 8.09.08 o 21:43 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar krzwoj
    Mieszka w
    Heidelberg
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Moim zdaniem nie jest źle jeśli chodzi o wyostrzenie, natomiast jest coś nie tak z kolorami - u Rocco są zdecydowanie lepsze - moze za duze nasycenie dajesz.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzwoj Zobacz posta
    natomiast jest coś nie tak z kolorami - u Rocco są zdecydowanie lepsze - moze za duze nasycenie dajesz.
    W jakim sensie? w którym miejscu?( Ja fotkę rocco widzę jaśniej niż swoją, zieleń u rocco widzę jakby bardziej oświetloną przez słońce (żywszą), sarenkę widzę u mnie brązową u wojtka jasno brązową (ciężko mi to ocenić a nie mam na czym porównać )
    Saturacji nie ruszałem ale pewnie kolory się "pociągły" przy zabawie z krzywymi.

rocco
    Gość
    Jeśli moja sarenka jest za jasna to zawsze mozna ja przyciemnić ale tu jest co innego. Nie chodzi tylko o jasność, trochę zmieniłem balans bieli.
    Zobacz na fotki ponizej

Na pyszczku sarenki jest trochę szarej sierści, u Ciebie szary kolor wpada w w niebieski czy granatowy.