Chciałem zasiegnąć "języka" o tej osłonce.
Pozdrówka.
http://www.allegro.pl/item296467119_...e400_e330.html
Chciałem zasiegnąć "języka" o tej osłonce.
Pozdrówka.
http://www.allegro.pl/item296467119_...e400_e330.html
Jeśli to ta sama, którą ja kupiłem (a na taka wygląda), to do E-510 niezupełnie pasuje. Być moze ten model ma trochę inne proporcje LCD bo oslona wystaje lekko po bokach (tak po milimetrze) a brakuje o góry i na dole, tyle samo.
Radzę upewnić się u sprzedawcy i ewentualnie zapewnic sobie możliwośc zwrotu.
Poza tym wcale mi to nie podpasowało, o malo sobie oka nie wybiłem zapomniawszy ją zamknąć przed podniesueniem aparatu.
Potem używalem tylko szybki ale silikonowe listwy uszczelniająco-klejące nie są równo rozprowadzone po calym obwodzie i przepuszczaly mi kurz po spód. Wycierałem co jakiś czas ale po pewnym czasie juz nie było na czym przykleić bo się rozleciały,
Polecam, mam ją na E-500 i jest OK, przeważnie używam samej części z folią, lecz reszta ''kominka'' przydaje się w słoneczne dni.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
A co z foliami na lcd? Ma ktoś doświadczenia? W MM mają Hama, ale boję się, że jak przykleję to za rok będą problemy z odklejeniem, zostanie klej, itp. Kiedyś porysowałem lcd kompaktu o guziki koszuli, teraz bym chciał tego uniknąć.
ja tak samo mam i jest OKZamieszczone przez MicSzu
Nie miałem w łapkach E-500 i jestem "w kropce". One sie tak różnią? (wymiarami wyświetlacza?).
Zapytam sprzedającego.
Dzięki Wam za rady, ale sami widzicie, że jednoznaczne TO nie jest.
Pozdrówka - nara.
Także mam folię - w zasadzie jak raz ją założysz - tak już może pozostać na wieki. Użytkuje jakieś dwa lata - spełnia swoje zadanie. Musisz tylko przy zakładaniu bardzo się przyłożyć - równo wyciąć i przy naklejaniu nie może dostać się żaden śmieć - ja na środku mam ładną ozdobę- ale w niczym to nie przeszkadza.
Tą samą folię założyłem na komórkę - przy częstym wkładaniu, ocieraniu w kieszeni zaczęła "odłazić" tak więc zdjąłem ją całkowicie - część foli odeszła razem z klejem, przy innej części klej pozostał - szmatka, nie pamiętam już jakie płyny - ale przerobiłem wszystkie środki czyszczące w firmiei po kilkunastominutowych czyszczeniach - LCD cały i bez szwanku.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Osłona wygląda tak samo jak do E 300, używam jej od roku i jestem z niej zadowolony.
...faktycznie zgadzam się z tym co napisano...zakupiłem i faktycznie minimalnie ale jednak jest za duża po dłuższych bokach...mi odpadły dwa małe zawiaski trzymajace klapke do ramki z pleksi...niby gwarancja ale sprzedawca chce abym przysłał mu kompletna osłonke- gdy ta pleksi tak sie trzyma, że boję siłowo ja odkleić aby nie uszkodzic wyswietlacza aparatu...folii nie testowałem...czekam aż odleci pleksi...może ktos ma jakiś patent na jej bezbolesne zdjęcie?niby trzyma tasma dwustronna , ale niezle trzyma..Zamieszczone przez Oleryk
Mówiłem, ze nie pasuje!
Wysłałem wtedy do sprzedawcy opis ale nie zareagował.
Nie chcialem jej oddawać napisałem mu tylko w komentarzu do aukcji, że nie pasuje. Nawet dziś sprawdziłem ten komentarz. to był inny sprzedawca a dzis u niego nie widze osłon "do E-510"![]()
Co do odklejania, tam są paski silikonu, przynajmniej w mojej takie były.
Wystarczy delikatnie podważyć, chcoćby plastikowa linijką i odkleić. Nic sie nie stanie, najwyzej ten silikon sie rozleci.