Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: C-7070WZ i AF-Assist z FL-40

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

C-7070WZ i AF-Assist z FL-40

Witam.

Zmienilem ukochanego 5050 na 7070.
    I pojawil sie maly problem z lampa FL-40, a mianowicie nie wyzwala AF-assist.
    Wpierw myslalem, ze to wina lampy, ale okazalo sie, ze jednak nie, bo z 5050 dziala.
    Da sie razem jakos zmusic do pelnej wspolpracy 7070 i FL-40 czy powinienem zamienic ja na np. FL-36?

I tu jest drugi problem: czy z 5050, ktory nadal czasem mam pod reka FL-36 bedzie w pelni wspolpracowac czy moga pojawic sie problemy?

Pozdrawiam
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Z dokumentu jaki mam tj. "kompatybilność lamp błyskowych" (prześlij na PW adres mailowy to Ci prześlę wynika, ża z 7070 FL 40 powinien działać AF Iluminator (nie masz może w opcjach aparatu wyłączonej tej opcji) natomiast FL-36 nie będzie działać AF Iluminator. To samo tyczy się 5050 Fl 40-tak, FL 36-nie.

P.S.
    Doszło?

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    A widzisz, mam wlaczony AF-Illuminator.
    W 5050 dziala przy wlaczonym jak i przy wylaczonym - sam mysliza siebie
    W 7070 nie chodzi wcale.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    niestety nie mogą w pracy otworzyć tej instrukcji
    http://www.olympusclub.pl/pub/instru...awansowana.zip
    ale z tego co pamiętam z 8080 to trzba było mieć w manu aparatu właczone lapa slave i AF iluminator on.
    Jeśli to nie to to niesty więcej Ci nie pomogę może to być spowodowane jaimś uszkodzeniem w aparacie.
    Ale najlepiej upewnij się czy wszystkie tryby są dobrze włączone i poróbuj z róznymi trybami pracy aparatu i lampy.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

AF assist C7070

Wg tabel kompat. AF assist w cullmann 34 af-O nie powinien wspoldzialac. Tak mowil serwis i znajacy sie(?). Pamietam, iz mierzylem napiecia na stopce i cos mi wygladalo, ze to brak sygnalu assist. Po wysylce aparatu do serwisu w Czechach wszystko dziala (szczesliwie jeszcze gwarancja). Moja diagnoza, ze to cos w aparacie, sprawdzila sie. Nie wiem czy to soft czy same bebechy byly winne. Tabelki podaja wybrane pewniaki i to najchetniej tylko te z wyzszej polki. Obawiam sie ze i u Ciebie tez aparat jest winny (czyzby przypadlosc 7070?).

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów