Ciekawa dyskusja, pokażesz nam efekt końcowy??
![]()
Ciekawa dyskusja, pokażesz nam efekt końcowy??
![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
Niestety, także błądzisz. Dyskusja z linku, który podałeś, to tylko opinia jakiś ludzików, nie zaś definicja. Język potoczny nie usprawiedliwia błędów językowych. To, że w domu (czy w rodzinie) ludzie mówią nagminnie swetr zamiast sweter, nie oznacza, że taka forma jest dopuszczalna. Nawet w mowie potocznej należy wysławiać się po polsku (bez błędów językowych). A odmienianie wyrazu kakao jest po prostu błędem, niezależnie czy w piśmie, czy w mowie potocznej.Zamieszczone przez lucca
JÄzyk potoczny â Wikipedia, wolna encyklopedia
Pozdrawiam i kończę OT - czułem się w obowiązku sprostować błędne teorie.
Rafał Czarny - Rispekt!
Napiszcie sobie do prof.Miodka, a mnie dajcie zobaczyć batonik!!!
Jeść nie mogę to chociaż sobie popatrzę![]()
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Gdzie tam, tylko kakao jest prawidłowe. A mówią, że internauci to najbardziej wykształcona grupa społeczna.Zamieszczone przez Syd Barrett
Kakao się nie odmienia (źródło).
Kakaa mi się źle kojarzy, noZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
He he ;-)))) dawać tu tego batonika, obejrzalem kilka linkow do Wedla itp. kiszka tam, brak dobrych fot czekolady i innych.Zamieszczone przez Smerf Maruda
Co do formy wypowiedzi to słowniki definiuja jasno KAKAO jako jedna dopuszczalną forme. Co do batonika, to polcam poeksperymentowac z temperaturą - czekolada topnieje w stosunkow iakiej temperaturze, przy zastosowaniu jakiejs lampy mozna sprobowac podgrzewac stopniowo batonik i eksperymentowac... Jeżeli batonik jest dobry gatunkowo to czekolada winna przed spłynieciem nabrac lekkiego "połysku". Potem jest ok 0,5-1 minuty i popłynie
Ale to tylko sugestia ( koncepcja a czy zła czy dobra nie wiem, sam nie probowalem)![]()
przypominam ze te forum to nie Hydepark![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Przyszło mi do głowy, że można by spróbować popryskać batonik sprayem do butów (mam na myśli preparat, który zapobiega przemakaniu laczków. Nie pamiętam nazwy). Kiedy popryska się nim buty, to przez chwilę świeci się i powoli matowieje.