Pewno nie ale jaka jest może nam ktoś podpowie bo też jestem ciekaw ile zdj przede mną cyknęli w fabryce albo w sklepie(mam wrażenie że był używany)mam tez E-1 i sekwencja z E-3 nie sprawdza się,czy ktoś pomoże nam w tej fanaberii ?![]()
Pewno nie ale jaka jest może nam ktoś podpowie bo też jestem ciekaw ile zdj przede mną cyknęli w fabryce albo w sklepie(mam wrażenie że był używany)mam tez E-1 i sekwencja z E-3 nie sprawdza się,czy ktoś pomoże nam w tej fanaberii ?![]()
W jednych jest "podgląd zdjęć" i "OK" razem, w innych "menu" i "ok" razem. Ot cała filozofia. Jak nie zadziała jedna, to zadziała druga![]()
W E520 w pozycji "licznika" poza R_S_C_U_V_B jest jeszcze linijka opisana jako L - do czego może się ona odnościć?
EDIT literówka
Ostatnio edytowane przez k-d ; 16.09.08 o 19:08
Po wejściu do MENU serwisowego, próbowałem dojść jak ustawić ISO50.
W efekcie nie udało mi się zmienić ISO, ale w pewnym momencie, pojawił się ekran pytający o reset ustawień. Szkoda ale nie powtórzę tego.
Czy ktoś może wie co robi ta funkcja?
Na szczęście była opcja Cancelnie chciałem sobie wyzerować liczników
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Hej
Czy jest mi ktoś wstanie powiedzieć do tego menu serwisowego (e-3)??
Linki z pierwszej strony niestety nie działają :-/
pozdr.
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
Otwierasz klapkę zasłaniającą gniazda kart pamięci, naciskasz razem klawisze 'MENU' i 'OK' – na ekranie pojawi się napis 'OLYMPUS E-510'. Następnie jeszcze raz naciskasz razem te same klawisze co wcześniej i tak trzymasz je przez 5 sekund aż pojawi się zapytanie o reset. Potwierdzasz przez naciśnięcie 'OK'. Wskazania liczników po resecie nie zmieniają się (tak było u mnie). Jeszcze taka ciekawostka – moja puszka po aktualizacji oprogramowania wewnętrznego zachorowała na lekkie ostrzenie przed obiektem, po aktualizacji oprogramowania obiektywów było już tragicznie – po 'twardym resecie' mam ostrość tam gdzie chcę. Przetestowałem na tablicach, bateryjkach i praktycznie w terenie. Tylko kto mi w to uwierzy ….![]()
czy da się wejść do test mode w E-1 ver. 1.5?
pamiętam, że kiedyś coś tam robiłem w tym kierunku, ale teraz udaje mi się tylko dojść do wskazań użycia.
istnieje downgrade softu?
istnieje jakiś nieoficjalny soft do e-1???