a wyobrażasz sobie 4 inaczej niż centralnie.. bo ja nie, takie było założenie i tak jest a 5 według mnie nie jest centralnie
![]()
a wyobrażasz sobie 4 inaczej niż centralnie.. bo ja nie, takie było założenie i tak jest a 5 według mnie nie jest centralnie
![]()
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
Ostatnia seria, rewelacyjna!
tak to jest pełna nie kadrowana klatka
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
no to rozumiemale mimo to to i tak bym cropnął tu i owdzie
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
nie lubię cięć staram się pstrykać tak jak powinno to wyglądać .. a już wogle mnie drażnią cięcia nieproporcionalne takie jak w niektórych tematach reporterskich![]()
rzecz gustu rumibo ten lubi "tak" a tamten lubi "tak" i chyba to wszystko z mojej strony w tym temacie
byc moze w tym co pisalem poprzednio nie mam racji, bo obiektywu makro nigdy niestety nie stosowalem i z autopsji nie wiem jak to wyglada na zywca i to co pisalem to tylko i wylacznie moje "widzi mi sie"
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
81 ..z chęci odświeżenia tematu jeden domowy portret .. chałupowy bo pogoda nie sprzyjająca a szkoda bo strasznie mnie nęci zeby wreszcie sie samyangiem pobawić![]()
82-88 ..przedwczoraj trafiła się w miare ładna pogoda więc miałem wreszcie możliwość pobawienia się już nie tak nowym nabytkiem (samyaniem) ..starałem się też walczyć z tym z czym miałem spore problemy czyli przepały i cienie na twarzy .. wiem że trochę dużo zdjęć i do tego 85 i 86 oraz 87 i 88 są bliźniaczymi kadrami ale nie umiem wybrać tych lepszych z tych dwóch par .. na co zwracać uwagę ? ..może ktoś wskaże które lepsze i napisze dlaczego będe wdzięczny..aha modelka Ola wszystkie robione E-30 + samyang 85/14
MZ najlepsze zdecydowanie 86 (mógłbyś się trochę oddalić żeby zostawić trochę miejsca nad głową) i 88, na reszcie popełniony ten sam błąd - jak modelka patrzy w prawo powinieneś zostawić więcej miejsca z prawej a jak w lewo to z lewej (najczęściej tu zostawiłeś miejsce odwrotnie). Poza tym na niektórych trochę obciąłeś palce...
Miejsce nad głową nie tyczy się tylko 86 zdjęcia ale większości.
No i włosy wchodzące w dekolt jakoś mi osobiście nie bardzo odpowiadają, ale to już chyba kwestia gustu
PS. Jestem pozytywnie zaskoczony wynikami jakie można uzyskać tym obiektywem![]()
Ostatnio edytowane przez Maestro1984 ; 27.05.10 o 12:50