Strona 23 z 41 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 401

Wątek: nowe jasne zoomy Olka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: nowe jasne zoomy Olka

Obiektyw robi wrażenie. Powiem nie pasuje do niego określenie "szkiełko" tudzież "słoik".
    Ciekawe czy będzie miał elektryczny zoom jak 12-50? Pierścień zoomu wygląda na przesuwny.
    A o cenie pewnie lepiej nie wspominać.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Tak samo mozna o Tobie powiedziec, bo uwielbiasz generalizowac.
    Poszukaj sobie definicji słowa ''generalizować''. ''Przypierdzielać się'' także.
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Jest wiele innych zalet systemow APS-C i FF poza papierowa GO.
    Wyliczaj, chętnie się pośmieję. Albo zacznę, żeby było łatwo:
    1. Lans.
    Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Chybiony strzal - ja akurat milosnikiem papirowej GO nie jestem. Nie zmienia to jednak faktu ze przeslone w gore mozna zawsze zmienic
    Nie.
    Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    a w dol raczej nie bardzo - w wypadku FF jest sporo zoomow pozwalajacych na przyzwoite rozmycie tla przy F4 a zoomow F2 w m43 nie ma. Nikt CI nie broni wrzucic F11 czy F16 na FF - jesli nie przeszkadza Ci rozmiar to nie widze problemu
    Są zoomy f2 w m43, a z wrzucaniem f11 i więcej są problemy ze światłem i z... syfem na matrycach. I mówię to jako praktyk - wszystkie przechodzone mocno lustra (tzn. takie, których się używa i zmienia często szkła) dają piegowaty obraz przy dużych przysłonach. Olek zrobił patent na czyszczarkę i reszta cierpi (i za to nie lubię olka).

| OlyJedi Awatar Fisher7811
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

A ja zastanawiam się, czy kiedyś doczekamy się jakiegoś zooma pośredniego cenowo między kitami a szkłami pro...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Na samym końcu, gdyż z punktu widzenia inwestycyjnego byłoby to złe posunięcie.
    Zawsze pamiętajmy: to jest firma do zarabiania, a nie robienia dobrze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Mam wątpliwości, czy dział foto na siebie zarabia.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mam wątpliwości, czy dział foto na siebie zarabia.
    A to już jest zły skutek dobrej (dla inwestora) przyczyny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Na samym końcu, gdyż z punktu widzenia inwestycyjnego byłoby to złe posunięcie.
    sugerujesz, że powielanie błędów z dużego 4/3 jest sposobem na zarabianie?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Sugeruję się zastanowić nad strukturą dużej firmy. Łatwo będzie, jeśli za model przyjmiemy nasz parlament, bo to każdy zna (w każdym razie większość tak sugeruje). Teraz sobie pomyślmy, iż ideą istnienia takiego parlamentu jest dobro firmy (Polski w tym przypadku) i spójrzmy, jak to działa w praktyce
    Oczywiście Olek to coś mniejszego, ale tam też jest idea, i też pan A. chciałby na wcześniejszą emeryturę, pan B. ma wizję przejścia do konkurencji, panu C. się rozchorowało dziecko i nie ma głowy do myślenia, pan D. jest obrażony, bo pan E. dostał więcej, o czym powiedział mu pan F., który nazmyślał, bo chciał być ważniejszy od pana G., któremu zazdrości... Mam dalej wymieniać litery alfabetu?

Życie pokazało, iż najlepiej działają firmy z organem ustawodawczym jednoosobowym, albo quasijednoosobowym (np. Apple za czasów Jobsa). Im więcej inwestorów, dyrektorów i synów matek zięciów, tym bliżej końca.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Sugeruję się zastanowić nad strukturą dużej firmy. Łatwo będzie, jeśli za model przyjmiemy nasz parlament, bo to każdy zna (w każdym razie większość tak sugeruje). Teraz sobie pomyślmy, iż ideą istnienia takiego parlamentu jest dobro firmy (Polski w tym przypadku) i spójrzmy, jak to działa w praktyce
    Oczywiście Olek to coś mniejszego, ale tam też jest idea, i też pan A. chciałby na wcześniejszą emeryturę, pan B. ma wizję przejścia do konkurencji, panu C. się rozchorowało dziecko i nie ma głowy do myślenia, pan D. jest obrażony, bo pan E. dostał więcej, o czym powiedział mu pan F., który nazmyślał, bo chciał być ważniejszy od pana G., któremu zazdrości... Mam dalej wymieniać litery alfabetu?

Życie pokazało, iż najlepiej działają firmy z organem ustawodawczym jednoosobowym, albo quasijednoosobowym (np. Apple za czasów Jobsa). Im więcej inwestorów, dyrektorów i synów matek zięciów, tym bliżej końca.
    Tylko jeśli ta pojedyncza osoba się na coś uprze (może być ten sam Apple w kwestii wielkości tabletów i smartfonów) to też mamy nietrafione decyzje. Microsoft ostatnich lat to też "wizjonerstwo" jednego osobnika na czele.
    Z rynku foto najlepszym przykładem ostatnich lat jest sigma i ostatnie zmiany, które zaszły w tej firmie po śmierci prezesa.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Nikt nie mówi, że herszt musi być doskonały. Ale w praktyce współczesnego biznesu - a współczesność ma to do siebie, iż zmiany następują bardzo szybko, a to implikuje zanik utożsamiania się ludzi z firmą - im większa grupa decydentów, tym gorzej dla wizjonerstwa.