Buda....(Budapeszt)
Buda....(Budapeszt)
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Załącznik 87630
Vienna (Wiedeń)
Kto przetlumaczy...
"V" to dzielnica...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
V dzielnica, Miasto Leopolda, ulica Świetego Stefana.![]()
To wrzucę kilka fotek włoskiego miasteczka Tivoli. Miasteczko jest znane z zabytków starożytności ,fontann i ogrodów.
To Villa d'este .Z tego co się orientuję to Pałac powstały około 1550 roku. Pałac słynny z płynącej w nim wszędzie wody , z fontann i ładnego ogrodu.
Jedna fotka to zdjęcie z rynku .
Świetna ta seria z fontannami![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Świetne zdjęcia Waruga.
Pozdrawiam.
Widzisz, zaciekawiły mnie z bardzo prozaicznego powodu. Nie, nie to żebym fontanny nie widziałMoje miasto nie ma szczęścia do fontanny. Dawniej, dawniej za starego systemu była sobie taka malutka. Potem ziemią ją zasypali i zrobili kwietnik. Po latach.... dostali pieniądze Unijne, zrobili dwie na rynku. Jedną zaraz wyłączyli, bo woda nie spływała w kratki i płyty piaskowca zaczęły się zapadać.
Druga w kształcie katafalku - olbrzymie bloki granitu - też wyłączona, bo babcie znicze stawiały, aż straż miejska musiała pilnować. Jak działała to wiatr wodę rozpylał i też płyty się zapadały. Potem dzieciaki dysze ukradli i nie ma fontanny. Eeech.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tak mi się wydaje że takie rzeczy jakie opisałeś , to chyba tylko w Polsce się mogą dziać.
Pozdrawiam