www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
E tam nie ma migawki 1/16000 s. jak sie dziura ozonowa zrobi to sie nie da robic zdjęc przy przeslonie 0,4
Wiem, że piszesz to złośliwie, mimo wszystko odpiszę: w dobie SLR Magic 25/T.95 (używalna pełna dziura) to taki Minoltowski wynalazek mogliby odkurzyć w nowym OMG. Filtr Heliopan Vario ND w B&H to pi razy drzwi połowa ceny korpusu, tylko, że różnicę pomiędzy 1/8000 a 1/50 widać odrazu.
Mimo wszystko: nareszcie 1/8000 w m43
ps. im więcej sobie kręcę tym manualem tym bardziej zgadzam się z Jankiem (w kwstii focus peaking) a póki co mam do dyspozycji tylko stary ekranik z GH2.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Kompakt musi być napakowany zdobyczami techniki, które są znane przeciętnemu Kowalskiemu - inaczej Kowalski go nie kupi, bo cechy fotograficzne aparatu nic mu przecież nie mówią. Dlatego ładuje się do nich ekrany dotykowe, GPS, WiFi, napisy HD na obudowie itp. To są jedyne rzeczy, które pozwalają Kowalskiemu ocenić, czy ma do czynienia z urządzeniem zaawansowanym, czy nie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
dzarro i epicure, mam dla Was plusiki w pamięci. Też jestem zdania, że aparat to raczej do robienia zdjęć jest przeznaczony![]()
Strasznie lubię tę trzecią osobę liczby mnogiej, która pojawia się przy okazji premier: ''dlaczego nie dali, czemu nie wsadzili...''.
Nie wiadomo, kim są ci oni, mało tego - jak już się tych onych nazywa, to nagle pojawia liczba pojedyncza: ''olimpus daje, olek wsadza...''. Nie spotyka się za to w ogóle formy bezosobowej (zrobiono, wsadzono) czy po prostu imiesłowów (to jest tak zrobione...)
Dziękuję za uwagę i zapraszam na Miodek :P
Za pewne z tego powodu GPS dostanie dopiero e-p7
e-p9 będzie miał obsługę apek z androidaitp itd.
progres w stosunku do starszych wersji musi być tym bardziej, że znacząca ilość osób oczekuje znanych mu nazw
Zagadnienie rozwijania produktów musi być ciekaweCo jakiś czas trzeba wykazać postęp zarówno megaamatorom, jak i "obytym", a przy tym nie zmieniać cen i trzymać się marży.
W elektronice to "jeszcze jeszcze"... Elementy tanieją jak i sama produkcja. Jednak jak prace nad np. nowymi przerzutkami do rowerow (w każdej klasie cenowej) to już szkoła wyższa![]()