Większość facetów lubi takie zabawki ale ja mam szczególny sentyment. Za czasów moje dzieciństwa były u nas NRD'owskie kolejki H0 i TT ja miałem całą masę TeTetki. Lokomotywy, wagony, tory, zwrotnice, budynki, perony, szlabany, rozdzielnie, sterowniki, semafory, sygnalizatory i inne wynalazki. Makiety z tego na stałe nie miałem ale czasami cały pokój oplotłem po 10 razy dookoła szynami i kabelkami wszystko łączącymi, że szło się o to pozabijać. Zawsze żałowałem, że nie miałem do tego trakcji elektrycznej bo miałem 3 takie lokomotywy, które miały też zasilanie przez pantografy
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Czarus,
tos szczesciarz, mnie za komuny nie bylo stac na takie rarytasy kolejkowe, sfera bardzo odleglych marzen, nawet teraz jak widze ceny zwyklych wagonikow, to zaluje, ze sie nie urodzilem bogatym bezrobotnym
tymczasem jeszcze jeden ciuuuuch....
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Nie wiedziałem, że jest taki ciekawy wątek. Postanowiłem dołożyć do niego kilka swoich fotek. Zrobiłem je mniej więcej 2 i pół roku temu w Muzeum Kolejnictwa. Była to moja pierwsza wizyta w tym miejscu po wielu latach. Odebrałem je jako smutne. Może miała na to wpływ pogoda - było wtedy dość pochmurno - może też i same eksponaty, wyglądające na dość zaniedbane... W każdym razie parę zdjęć tam zrobiłem.
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fajnie sie tu zaglada![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Piękny ten parowóz te Wasze zabawki![]()
Gdzies w archiwum mam waskotorowa z Majdanu.