Jeszcze nie wiem czy powraca. Chyba wróci ale nie jest to jakaś wielka wada jak narazie.
Wysłane z telefonu
Jeszcze nie wiem czy powraca. Chyba wróci ale nie jest to jakaś wielka wada jak narazie.
Wysłane z telefonu
Lubię sobie popstrykać.
XZ-2|D800E|moje 500px
Witam !
Co do tytulu watku zastanawiam sie dlaczego mowa o tanim FF jak ceny body D600 wypadaja w okolicach 7000 zl czyli
tyle co cena Canona 5D Mark II ?
Dlaczego nie zrobia prostej funkcjonalnie i taniej puszki FF bez wodotryskow za mniej niz 3000 zl ?
Nie wierze w to, ze matrcyca FF az tak przedraza cenowo aparat.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
No proste wszak. Bo taka puszka konkurowałaby z puszkami APS-C. Nie sra się (za przeproszeniem) do własnego gniazda
Dwa, że byłby pewien dysonans. Tania puszka, a szkła do niej już nie takie tanie. Choć ten argument może nietrafiony, nie chce mi się sparwdzać cen szkieł średniej półki pod FF. Jeśli w ogóle są takie.
A wracając do tematu D600 i FF w ogóle. Wie ktoś jak wygląda kwestia podpinania pod takiego D600 szkieł manualnych z innych systemów? Mam pare "słoików" z OM-systemu. De facto są to szkla na FF więc nie powinno być z nimi problemu przy podpięciu do D600 przez jakąś przejściówkę (ostrzenie na nieskończoność itp itd).
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Pomyślmy... Bo tytuł to prowokacja? Przynajmniej był nią w oryginale, ale komuś się nie podobał i został zmieniony.
---------- Post dodany o 13:20 ---------- Poprzedni post był o 13:19 ----------
Bo za 3.000 zł mają entry level APS-C, a nie będą ich przecież sprzedawać za 500 zł.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Głównie rynku wtórnego, bo 5000zł za zajechane d700 jest chorą ceną, jak nowe i nowsze body jest tylko o 1xxx droższe.
Miło czytać, że cena d800 spadła do 8xxx, niektórzy co planowali wcześniej d600 pewnie je wybiorą jak tak dalej pójdzie.
Nikon się zdziwił - myślał, że ludzie rzucą się na d600 jak szczerbaty na suchary, jak to było przy d700, a tu body się kurzą na półkach.
Szkoda, że Canon 6D wygląda tak ubogo na papierze względem d600, miejmy nadzieję, że w praktyce zamiesza także.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 7.12.12 o 14:43
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
No to masz chyba jakies bledne dane, akurat nowe puszki to sie nikonowi sprzedaja bardzo zacnie.
pozdro
---------- Post dodany o 17:59 ---------- Poprzedni post był o 17:57 ----------
Ale przeciez sa dostepne przejsciowki bez i z soczewka, te ostatnie bez problemow ostrza na nieskonczonosc.
Osobiscie mam obie i obu z powodzeniem uzywam
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów