Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
standardowo provia i z jpga a co?
powiem wiecej, podkrecone na WB w strone czerwieni i zoltego, bo wg mnie automat za duzo niebieskiego daje...
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Kolory sa swietne tylko na drzewie siedzi chyba orb... ale Pani wyszla doskonale.
B.mi sie podobaja zdjecia z aparatow Fuji ale nie planuje zakupu - x10 jest za duzy a ja potrzebuje kieszonkowego kompaktu i mam juz s100. X100 z wieksza matryca jest fajny ale posiada tylko obiektyw staloogniskowy.
mobi
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Jakiś krajobraz jak masz.
Rolleicord, Canon
flickr
a mi coraz bardziej podoba się X10 i nawet orby mnie nie przerażają![]()
w sumie jak maiałem wydać prawie tyle samo na pasikonika f1,7 hmm ????
w końcu urodziny ma się raz w roku
czekam jeszcze na przepowiadaną premierę XZ2 zobaczymy.....
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
Mi też się ten aparat bardzo podoba jednak w przeciwienstwie do Ciebie orby mnie przerażają. Poczytałem trochę na forach zagranicznych o tym aparacie i natknąłem się na opis jednego uzytkownika, który był zachwycony tym aparatem do momentu egzotycznego wyjazdu podczas którego orby stały się poważnym problemem. Moim zdaniem zaraz po zakuie powinno się ten aparat oddać do serwisu aby nie mieć takich problemów.
Co nie zmienia mojej opinii, ze obecnie to chyba jeden z najlepszych kompaktów jaki można kupic.
aż tak nie ślędzę plotek ale ktoś na chyba tym forum wspominał o premierze na targach?
---------- Post dodany o 11:15 ---------- Poprzedni post był o 11:13 ----------
mam pyanie do użytkowników: czy robiąc panoramę z ręki też można ustawiać symulacje filmu i jak ta funkcja ma się do systemu sony?
Moje zauroczenie przerodziło sie w niechęć i poszedł do ludzi. Ale każdy ma prawo oceniać inaczej![]()
Mcarto,
rozczaruje Cie to nie orb.
gibberpl,
fatalne slonce i slaba przejrzystosc, generalnie patelnia...
tu ciagniete z totalnego przepalu z jpg
i bw
powtorze:
orby srorby...
nowe puszki w sklepach, przynajmniej w EU juz sa z nowa matryca, mam stara i na razie mnie to nie przeszkadza, jak bedzie - wysle do serwisu.
pozdrowionka
PS
Panorama to w zasadzie dodatek, jak dla mnie slabo z rozdzielczoscia, choc powiem, ze fajna zabawa z reki w pionie i w poziomie. Oczywiscie moze byc zapisana z dowolna symulacja filmu.
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 12.08.12 o 11:27
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.