no i ten brewiarz też o 4. Czy te motyle, robale i barczatki są jeszcze na łąkach? czy połowa sierpnia to już za późno. Bo bym wyszedł na rekonesans w łyk-end
![]()
no i ten brewiarz też o 4. Czy te motyle, robale i barczatki są jeszcze na łąkach? czy połowa sierpnia to już za późno. Bo bym wyszedł na rekonesans w łyk-end
![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Fajny robal i się podoba.![]()
U nas robali niet w tym roku, niet także latających motyli. A przynajmniej w mojej okolicy.
Z trojga złego - brewiarz, kolejka i robaczki zdecydowanie wybieram robaczki.![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Na Barczatki to chyba za późno lub za wcześnieLarwy są od września do czerwca
wiec jeszcze będą a te co były to już latają w nocy
Trzeba się udać na wilgotną łąkę i tam dość łatwo je wypatrzyć. Tak jak Moominek pisze teraz to koniki polne pająki no i muchy bzygi komary (te ostatnie są cały sezon). Robale są prawie zawsze i wszędzie. Jak się chce można i na śniegu znaleźć.
jak pisałem tak zrobiłem, byłem dziś rano. Noto są: pająki różnej maści, koniki różnej maści, jakieś robale niezidentyfikowane. Motyli niet, tylko jakaś ćma po imprezie została na łące
. Parę kadrów wyszło, ale zmokłem do samych gaci. Ciągle leżeć i leżeć na tej rosie. W ogóle to już mało kwiotków na tych łąkach. A jak już słońce wyżej wstało to bąki zaczęły latać, i to nad uchem, nad aparatem, poszamotania pępka można dostać
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
.... też się dołaczę do tematu![]()
pozdrawiam serdecznie, Sebu$
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||