Strona 76 z 103 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1025

Wątek: Fujifilm X10/X20/X30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X10

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Kurcze ale świadomość, że człowiek kupuje aparat, który nadaje się już w pierwszym dniu do wysyłki do serwisu nie jest zachecajaca.
    No to musisz sobie jakoś z tym poradzić Jak pokazują przykłady, aparat nadaje się nie tylko do wysyłki do serwisu. I bez tego można nim robić zdjęcia. Do serwisu możesz go wysłać, jeśli będzie Ci się chciało i uznasz, że nie możesz już znieść tych orbów, których być może nawet nie zobaczysz. Możesz też go w ogóle nie kupić i po problemie
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ten aparat to wynagradza.
    Witam !

Bardzo dziwna logika.... Przypominajaca nieco kutowe filmy Barei.

1.W sklepie sprzedaja trefne aparaty i nikt nie przejmuje sie, ze
    klient ma oferowany sprzet z wada produkcyjna.
    Sklep nie dokonuje selekcji i zwrotow oferowanego towaru do producenta.
    Fuji jak i sklepy siedza cicho... i licza na to, ze klient wyda kase i da zarobic jednemu i drugiemu i moze
    nie zauwazy problemu i jakos to bedzie

2. Klient kupuje aparat z ewidentna wada matrycy za niecale 2000 zl.

3. Po zakupie odsyla aparat do naprawy i nie ma kasy ani aparatu (czeka miesiac albo dluzej) i jeszcze
    nie ma pewnosci czy naprawiajac jedno nie uszkodza, ewentualnie zabrudza czegos innego.
    Nie wiadomo, czy nie pojawia sie jakies dodatkowe usterki bo kazde grzebanie i poprawianie
    zwieksza prawdopodobienstwo ich wystapienia nawet po jakims czasie uzytkowania.

4. Po tych wszystkich ceregielach... klient jest zadowolony bo "aparat mu to wynagradza" ale caly czas ma swiadomosc
    ze sprzet byl rozkrecany i grzebany a firma nie zaplacila zadnego odszkodowania
    za miesiac bez... focenia sprzetem za ktory zaplacilo sie niecale 2000 zl

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 1.08.12 o 09:20
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    ...firma nie zaplacila zadnego odszkodowania
    za miesiac bez... focenia sprzetem za ktory zaplacilo sie niecale 2000 zl
    LOL. Wysyłałeś coś kiedyś do jakiegokolwiek serwisu? Dostałeś za to jakieś "odszkodowanie"? A skąd wiesz, że nie dają aparatu zastępczego na prośbę klienta na czas naprawy?

Jeszcze bym rozumiał narzekania ze strony użytkowników. Ale pojękiwań ze strony jedynie obserwatorów niezainteresowanych nawet zakupem to już za bardzo nie pojmuję.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Darku i persie,

Kupujesz K5 i dostajesz koraliki, niedzialajace krzyzaki, nieodpowiadajace po pewnym czasie pokretla....
    kupujesz d7000 i dostajesz wariujacy af, zasmarowana matryce i serwis sobie z tym nie radzi...
    Kupujesz sigme i modlisz sie, zeby nie rozwalil ci sie dynks w torze obiektywu....
    to nie tylko foto ale i rtv agd itd

przyklady mozna mnozyc, to sie nazywa wada fabryczna, nie cierpie tego jak cholera.

Niestety producenci wala w kija coraz bardziej, doszedlem do wniosku, ze nie warto kupowac nowych puszek, bo procz w/w baboli obrazkowo coraz bardziej odjezdzaja w zla strone obrazu, zas czy to powod by meczyc az sie rozsypia takie s3pro, sigmy sd i dp, czy sonego r1? Pewnie tak ale znow pojawia sie problem np z Sigma i Fuji, polski serwis, mozna wysylac do Niemiec, pewnie! mam tego swiadomosc ale psuje mi to smak i radosc uzywania tych aparatow.

Dlaczego wybralem X10? Lubie testowac rozne wynalazki, a tem daje mi wyjatkowo wiele radosci, takie polaczenie s3pro z sigma w kieszonkowym formacie i tych plusow jest duzo, duzo wiecej niz minusow.

Pewnie, mozna siedziec, czytac testy i modlic sie o wymarzony aparat bez wad, mysle, ze sie nie doczekamy.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Ciekawy jestem czy w przypadku X10 dałoby się uzyskać rabat w MM właśnie ze względu na wadę i konieczność pozbycia się aparatu tuż po zakupie
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta

Kupujesz K5 i dostajesz koraliki, niedzialajace krzyzaki, nieodpowiadajace po pewnym czasie pokretla....
    o co chodzi z tymi koralikami? tak pytam bo zastanawiam się trochę nad tym aparatem (na OMD mnie nie stać )

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

dao,

Nie wiem jak pracownicy ale kiedys udalo mi sie z menago 50zl utargowac na towarze ok 2k, wiec zadna kasa ale widac, ze mozna.
    Co innego w pobliskim Auchan, tam czasem zamawiaja jakies rozsadne aparaty i oni sa duzo elastyczniejsi

pozdrowionka

PS
    Janie,

przeciez w zakonie niewiele drozej wyjdzie niz k5 w sklepie, bez przesady....
    Moze przywazelinie ale zdecydowanie wybralbym OMG!

Te nowe k5 z 4 na przedzie nie maja juz koralikow, za to czesto sie zdarza brak reakcji na ktorys z przyciskow krzyzaka, rozwalajace sie pokretla i blokowanie sie przelacznika wlaczania aparatu/podgladu GO
    Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 1.08.12 o 10:16
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Kurcze ale świadomość, że człowiek kupuje aparat, który nadaje się już w pierwszym dniu do wysyłki do serwisu nie jest zachecajaca. Z drugiej strony zdjęcia naprawdę świetne i jest się nad czym zastanowić...
    No to musisz sobie jakoś z tym poradzić Jak pokazują przykłady, aparat nadaje się nie tylko do wysyłki do serwisu. I bez tego można nim robić zdjęcia. Do serwisu możesz go wysłać, jeśli będzie Ci się chciało i uznasz, że nie możesz już znieść tych orbów, których być może nawet nie zobaczysz. Możesz też go w ogóle nie kupić i po problemie
    Jak pokazują przykłady Janeczek jak weźmie aparat do ręki to zawsze takie foty wychodzą że szczena opada. Jak on to robi? nie mam pojęcia. Przypuszczam że ma jakiś super wypasiony sprzęt FuFu a może nawet leice a potem podmienia exify bo to jest niemożliwe żeby z kompakta takie kolory, taki rysunek i w ogóle żeby to tak wychodziło.
    W m4/3 było to samo - jak Janeczek do wątku w zabawe z m4/3 fotkę walnął to zawsze wyglądała jakby ze sprzetu z 10 razy droższego...

To musi być jakieś oszustwo, albo czary, albo już sam nie wiem co, i chyba mojego pena zaniosę na gwarancję (choć już dawno minęła) bo mi z niego nigdy takie fotki nie wyszły.

---------- Post dodany o 10:25 ---------- Poprzedni post był o 10:21 ----------

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    przeciez w zakonie niewiele drozej wyjdzie niz k5 w sklepie, bez przesady....
    Moze przywazelinie ale zdecydowanie wybralbym OMG!
    o cenie w zakonie mogę zapomnieć, reszta na PW bo chyba nie wszystko można na otwartym kanale nadawać
    Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 1.08.12 o 10:36

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

LOL. Wysyłałeś coś kiedyś do jakiegokolwiek serwisu? Dostałeś za to jakieś "odszkodowanie"? A skąd wiesz, że nie dają aparatu zastępczego na prośbę klienta na czas naprawy?

Jeszcze bym rozumiał narzekania ze strony użytkowników. Ale pojękiwań ze strony jedynie obserwatorów niezainteresowanych nawet zakupem to już za bardzo nie pojmuję.
    Witam !

Opisalem ogolnie proces sprzedazy -> kupna przez uzytkownika aparatu Fuji X10 oraz fakt,
    ze placac niecale 2000 zl za aparat ma sie niepelnowartosciowy towar.

Niestety nie jest to mile dla klienta ktory kupil sprzet i dostrzegl wady w obrazie.

Mozesz mi wytlumaczyc co to ma wspolnego z Twoimi uwagami dotyczacych obserwatorow, ktorzy nie sa zainteresowani zakupem ?
    Czy prawo wypowiadania sie na temat wyprodukowanego bubla ma tylko jego uzytkownik ?

Czy mam pisac, ze TEN APARAT JEST WART TEGO i zamiatac pod dywan niewygodne fakty ?

Chodzi mi glownie o uczciwosc producentow i sprzedawcow ktorzy korzystuja z niewiedzy i naiwnosci klienta
    i oferuja produkty z ukrytymi wadami.
    Tak samo wazne jest aby na grupach dyskusyjnych nie wstawiac... pseudo marketingowych haselek z ktorych w praktyce
    niewiele dobrego wynika dla klienta, ktory kupi... x10 a pozniej bedzie sie z tym bujal po serwisach.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 12:23 ---------- Poprzedni post był o 12:16 ----------

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    Ciekawy jestem czy w przypadku X10 dałoby się uzyskać rabat w MM właśnie ze względu na wadę i konieczność pozbycia się aparatu tuż po zakupie
    Witam !

W MM masz konkretne procedury....

Kupujesz sprzet... Jak za pozno zauwazysz ze jest cos nie tak... musisz oddac do reklamacji i czekac... na naprawe.
    Nie masz co liczyc na jakiekolwiek odszkodowanie bo nie udowodnisz im, ze sprzedawali swiadomie wadliwy towar.

Raz mialem przypadek, ze w MM mieli ostatni aparat z wystawy i mial ryski i paluchy na obiektywie
    to mi zapropnowali znizke 50 zl ale im podziekowalem...

Mam kumpla w MM i powiem Ci tak...
    Im bardzo wygodnie udawac ze nic nie wiedza gdy tak naprawde wiedza duzo a caly proces sprzedawania opiera sie na
    naciaganiu naiwnych klientow i przedstawiania im wszystkiego tak jak chca to widziec i slyszec

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 1.08.12 o 12:37
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Opisalem ogolnie proces sprzedazy -> kupna przez uzytkownika aparatu Fuji X10 oraz fakt,
    ze placac niecale 2000 zl za aparat ma sie niepelnowartosciowy towar.
    Dla mnie (i nie tylko) jest to jak najbardziej pełnowartościowy aparat, bo wada nie występuje przy kombinacji ustawień, z jakich zawsze korzystam. I co? Jeśli użytkownikowi zacznie ta wada dokuczać, to se wyśle aparat do serwisu. W zamian za 4 tygodnie oczekiwania będzie miał kieszonkowy aparat możliwościami bijący nawet mikrusy z kitem, a DRem przynajmniej dorównujący najlepszym matrycom Sony w lustrzankach. A jeśli klient się na to nie godzi, to niech nie kupuje.

Jest na rynku wiele produktów, które nie są obarczone żadną wadą techniczną, a mimo to uznaję je za niepełnowartościowe. X10, pomimo wady, jest dla mnie wart więcej, niż Panas GF2, którego używałem wcześniej.

Niestety nie jest to mile dla klienta ktory kupil sprzet i dostrzegl wady w obrazie.
    A skąd wiesz? Mi to na przykład zwisa. Wady w obrazie to rzecz normalna, niestety. Zapewne też dostrzegłeś banding w cieniach w 5DII. Miło było? Może i nie, ale co to ma za znaczenie?

Mozesz mi wytlumaczyc co to ma wspolnego z Twoimi uwagami dotyczacych obserwatorow, ktorzy nie sa zainteresowani zakupem ?
    Czy prawo wypowiadania sie na temat wyprodukowanego bubla ma tylko jego uzytkownik ?
    Ja Ci nie odbieram tego prawa. Jak dla mnie to możesz nawet wypowiadać się o bublach w konstrukcji stacji kosmicznej Alfa, mimo że nie dotyczą Cię one w najmniejszym stopniu. Ale ja też sobie rezerwuję prawo do krytyki takiej postawy.

Czy mam pisac, ze TEN APARAT JEST WART TEGO i zamiatac pod dywan niewygodne fakty ?
    Nie wiem, co masz pisać. I nie widzę sprawy, którą należałoby zamiatać pod dywan. Wszystkie "niewygodne fakty" są znane: aparat ma wadę, którą serwis usuwa za darmo. Jeśli o niej wiesz, to albo ten aparat kupujesz i godzisz się na te 4 tygodnie rozłąki (lub masz gdzieś naprawę i korzystasz z aparatu tak, jak ja lub Janeczek), albo nie kupujesz, skoro jesteś niezadowolony z takiego rozwiązania. Co chciałbyś zrobić ponadto? Zrobić pikietę pod siedzibą Fuji, spalić kilka opon, a na koniec przypiąć się do drzewa?

Chodzi mi glownie o uczciwosc producentow i sprzedawcow ktorzy korzystuja z niewiedzy i naiwnosci klienta
    i oferuja produkty z ukrytymi wadami.
    Do Canona już pisałeś w tej sprawie?

Tak samo wazne jest aby na grupach dyskusyjnych nie wstawiac... pseudo marketingowych haselek z ktorych w praktyce
    niewiele dobrego wynika dla klienta, ktory kupi... x10 a pozniej bedzie sie z tym bujal po serwisach.
    A gdzie te hasełka? Może zacytujesz?