Strona 44 z 145 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Ano, jeszcze żaden bezlusterkowiec nie ma silnego systemu.
    Pojawiło się dopiero po kilka puszek i kilka obiektywów. Każdy system ma wady, jak też i zalety. Trzeba tylko wybrać ten, który nam najbardziej pasuje
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

@ Adambieg, @Grizz

nie napisałem nigdzie że PENy są do bani, ani że się nie nadają do robienia zdjęć. Jeśli jest inaczej to wskażcie proszę stosowny fragment. Więc nie wiem skąd wynika ta "agresja" z Waszej strony.

Starałem się tylko opisać jak ja odbieram rodzinę m4/3. To są moje poglądy i moje oceny. Starałem się opisać te cechy systemu które uważam za wady (a i tak sporą część pominąłem)

Co zaś się tyczy wchodzenia w system: nie, nie kupiłem 5 szkieł i dwóch korpusów. Mam tylko jeden korpus, 3 szkła i lampę (plus kabel synchronizacyjny ). Niedawno byłem napalony na kupno kolejnego obiektywy (Pan Adambieg pamięta pewnie sprawę bo nabroiłem nieco przy okazji) ale na razie skończyło się tym że tylko odłożyłem na ten zakup kasę. Co będzie dalej? zobaczymy. Z systemu wychodzić bym nie chciał, ale jeśli nie będzie widać realnego postępu to kiedyś taka decyzja pewnie kiedyś zostanie podjęta.

a na marginesie, to ciekawe jakie cechy powodują że aparat można nazwać go nowoczesnym.

pozdrawiam

Jan.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    mam wrażenie że rodzina m4/3 przespała swoje 5 minut. To mógł być hit.
    W 100% sie zgadzam.
    Teraz moim zdaniem powinni uderzyc w szkla typu te nowe 12 i 45, to jest nisza, ale dobra nisza
    Tak jak od zawsze mowilem, ze jedyna szansa dla Pentaxa bylo reklamowanie na chama ich szkiel Limited
    i tego, ze aparaty sa male. Gdyby to zrobili, to by byli pierwszym malym systemem, jak jeszcze nie bylo m43.
    Teraz Pentax jest dead. NEX jest bezkonkurencyjny jesli chodzi o jakosc zdjec i otwartosc systemu.
    Ale nigdy nie bedzie tak maly jak te nowe stalki. To jest sila m43. Zamiast tryliona nudnych zoomow,
    pokazcie ze jestescie serio systemem i malym do tego. Odrozni was to od Fuji i NEX-a.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Proszę poniższy post potraktować bez emocji, albo go nie czytać bo nie zamierzam wszczynać wojny systemowej.
    Przeczytałem. Również nie odbieraj tego jako osobistej wycieczki - ciekaw jestem, co napiszesz za jakiś czas na forum KKM po nabyciu, powiedzmy, NEX-5N z kompletem "wymarzonych", jasnych, tanich szkieł systemowych.

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

@Jan_S nie wiem gdzie widzisz agresję...

Tak samo nie widzę, ze m4/3 coś przespało...

Sprzedaje się bardzo dobrze, sukcesywnie pojawiają się nowe szkła i to coraz ciekawsze i bardziej cieszące wymagających... ma najpełniejszą ofertę ssytemową, w kilku aspektach odstawia konkurencję na długi dystans (AF!)... Gdzie tu przespanie?
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 24.01.12 o 19:05
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Andi, jasne stalki skierowane są do niewielkiego grona użytkowNików. Jakieś 80% nie wychodzi poza kity - są na to stosowne badania.
    Zoom ze stałym lub prawie stałym światłem, dobry optycznie , taki m14-54 byłby bardzo pożądanym elementem systemu.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Niedawno byłem napalony na kupno kolejnego obiektywy (Pan Adambieg pamięta pewnie sprawę bo nabroiłem nieco przy okazji) ale na razie skończyło się tym że tylko odłożyłem na ten zakup kasę. Co będzie dalej? zobaczymy. Z systemu wychodzić bym nie chciał, ale jeśli nie będzie widać realnego postępu to kiedyś taka decyzja pewnie kiedyś zostanie podjęta.

a na marginesie, to ciekawe jakie cechy powodują że aparat można nazwać go nowoczesnym.

pozdrawiam

Jan.
    adambieg, po prostu Ale o brojeniu, to nic nie wiem. Pisałeś w wątku o m.zd 9-18, z tego co pamiętam.
    Ja w listopadzie zakupiłem ten obiektyw używany ponad 600 zł taniej niż jego średnia cena i jestem z niego bardzo zadowolony. A co do systemu...
    Szczyt techniki to może nie jest ale jego walory użytkowe, to, że do torby od lustrzanki i dwóch kitów wchodzą dwa korpusy mikro i 4 obiektywy a całość jest znacznie lżejsza od wspomnianego zestawu lustrzankowego jest dla mnie ogromną zaletą. Jakość zdjęć jest moim zdaniem wystarczająca dla fotoamatora i nie tylko. Czego mi więcej trzeba? Odbitki A3 trzymane w ręku są ostre, o jakości na potrzeby przeglądania zdjęć na telewizorze czy komputerze nie wspomnę.

Oczywiście również czekam na lepszą jakość na iso 1600 ale poza tym nie mam zastrzeżeń. A wnikanie co tam w rogu kadru zniekształcił obiektyw zostawiam innym Nie mam na to czasu ani ochoty.

Jan_S, system pewnie tani nie jest. Ja staram się łapać okazję na lekko używane z gwarancją, a ceny w Olyjedi do którego niebawem też będziesz miał dostęp są całkiem przyjazne.

Ceny Nexów też nie są niskie. Nex 5N > 2tyś., że o cenie Nex 7 nie wspomnę a ciekawych obiektywów brak...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Zoom ze stałym lub prawie stałym światłem, dobry optycznie , taki m14-54 byłby bardzo pożądanym elementem systemu.
    Toć panas sie zapowiedział... tylko cena :P
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Witam
    Chyba pierwszy konkret do OM-D czy jak on się tam będzie nazywał.
    Adapter 43 na m43 uszczelniony. Czyżby jednak?
    Pozdrawiam. romeq
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Adapter 43 na m43-Uszczelniony.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	88,6 KB
ID:	59133  
    Ostatnio edytowane przez romeq ; 24.01.12 o 19:53

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Z jednym się zgodzę z Janem_s , ceny obiektywów mikro sa poprostu odjechane. Nie rozumiem czemu np. taki 9-18 kosztuje w okolicach 2 tysięcy , to malutkie w dużym procencie plastikowe szkło.