Ale szkła FF nie są przystosowane do pracy na cropie. Nie były projektowane dla uzyskiwania tak dużych rozdzielczości, jakie wymagane są w 18-megapikselowych matrycach APS-C. Takie zagęszczenie pikseli odpowiadałoby ponad 40 megapikselom na FF, więc nic dziwnego, że te szkła mogą się nie wyrabiać. Połowę tego wyciągają jednak bez najmniejszego problemu.
Pod cropa Canon ma inny system obiektywów, a mianowicie EF-S.
Chętnie zaprezentuję.
Nie używałem większości szkieł konstruowanych pod FF, mam ich tylko kilka. Ale w żadnym z nich nie spotkałem się z tym problemem. Musiałem mieć wielkie szczęście i trafić na tą mniejszość...![]()
Ostatnio edytowane przez epicure ; 17.01.12 o 12:02
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Zmieniając temat: Rumorsi podali, że cena nowego OM-D powinna wynosić ok. 1000 euro
http://www.43rumors.com/ft4-olympus-...uro-in-europe/
Czyli 4500 - 5000zł Ciekawe tylko czy to cena w kicie, czy samo body.
Jeśli matryca będzie dobra, to może być opłacalny zakup.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Dlaczego administracja nigdy nie reaguje w takich przypadkach, banując jednocześnie ludzi w normalnych dyskusjach?
Wątek jest o nowym body Olympusa, rozumiem frustracje siedzących tu latami onanistów sprzętowych, którzy rok w rok muszą nam głupim ludziom tłumaczyć jak złym wyborem jest Olympus, ale co ma do tego rozdzielczość szkieł na Waszym ukochanym fullfrejmie albo jakiś Tamron? Może zaczniemy pisać o dobrych środkach na przepychanie rur temat tak samo dobry jak Tamron i jęczenie onanistów.
Pytanie jak najbardziej zasadne, ale jeszcze brak odpowiedzi, pewnie co dzień będą uchylać rąbka tajemnicy żeby podkręcać napięcie.
pozdrawiam
W zamian uszczelniane body i wbudowany wizjer i stylizacja na OM.
Bajki o fullfrejmie zostały wygenerowane przez publiczność.
Jak już będzie na rynku to znowu zacznie się jęczenie na DR i szumy.
No przecież po to go wprowadzili.