Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: olympus D-720

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: olympus D-720

iso 400 wb żarówka-tak mam napisane zdjęcie przy właczonym oświetleniu w mieszkaniu
    kolejne swietlówka iso to samo
    kolejne chyba najlepsze iso 400 wb pochmurno-w domu a dalej nie pamietaj
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PC300016.JPG
Wyświetleń:	165
Rozmiar:	832,0 KB
ID:	58354  

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

miałam wiecej zdjęć i komp mi siadł

---------- Post dodany o 19:31 ---------- Poprzedni post był o 19:26 ----------

może tak będzie nam łatwiej wszystkim-prosze podajcie mi model nazwe aparatu w którym nie bedę musiała robić tych wszystkich funkcji zeby zrobic dobre zdjecie-dla mnie amatora wystarczy zwykły aparacik bez zadnych udogodnien i robienie dobrych fotek na automacie

dziekuje ślicznie wszystkim za pomoc jesteście niesamowici, ale ja sie poddaje tyle rzeczy mam zrobic, zeby zrobic 1 fotke -dzieki postoje-nie na moje nerwy

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez ruda272727 Zobacz posta
    miałam wiecej zdjęć i komp mi siadł

---------- Post dodany o 19:31 ---------- Poprzedni post był o 19:26 ----------

może tak będzie nam łatwiej wszystkim-prosze podajcie mi model nazwe aparatu w którym nie bedę musiała robić tych wszystkich funkcji zeby zrobic dobre zdjecie-dla mnie amatora wystarczy zwykły aparacik bez zadnych udogodnien i robienie dobrych fotek na automacie

dziekuje ślicznie wszystkim za pomoc jesteście niesamowici, ale ja sie poddaje tyle rzeczy mam zrobic, zeby zrobic 1 fotke -dzieki postoje-nie na moje nerwy
    za szybko sie poddajesz , poczekaj na jakis w miare sloneczny dzien , zrob kilka zdjec na dworze , postaraj sie o jak najnizsze iso , ustawisz je w menu , zwroc jeszcze uwage na jedna sprawe , jaki masz ustawiony stopien kompresji zdjec w aparacie i ich rozdzielczosc , wydaje mi sie ze masz ustawiona dosyc mocna kompresje , i to w polaczeniu z wysokim iso jakie mialas ustawione (1600) plus dlugi czas dawalo taka kaszane

zawsze zeby zrobic zdjecie troszke bedzie trzeba pomyslec i ustawic cos tam w aparacie , szczegolnie jak robisz zdjecia w domu (a tam wiadomo slabe oswietlenie) , duzo latwiej bedzie w plenerze

nie poddawaj sie , przegladnij instrukcje w kontekscie czulosci ISO i koniecznie temat jakosci zdjec (kompresja)

nie sadze zeby w tym wypadku zmiana aparatu byla calym remedium na zaistniala sytuacje

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Nie poddawaj sie. Wszystko jest dla ludzi. Fotografia na poczatku moze jest trudna ale wlasnie dlatego daje tyle satysfakcji!
    Czytac, probowac i nie bac sie!!

W razie watpliwosci mas to forum - ludzie Ci pomoga.

Pozdrawiam
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014

Centus
    Gość

gwoli pocieszenia , bo taki efekt chcialbym osiagnac

http://www.flickr.com/groups/1637315@N25/

tutaj masz garsc zdjec zrobionych Twoim aparatem

mozesz tez pod adresem www.flickr.com wpisac w szukarce VR-310 albo VR310 to jest Twoj aparat , dostaniesz tysiace zdjec zrobionych tym aparatem , oczywiscie wiekszosc z nich to sloneczny plener , wiec duzo latwiej

pomysl o tym co napisalem wczesniej , ale tak na spokojnie bez nerwow , zdjecie robi czlowiek , aparat jest tylko narzedziem w jego reku

PS
    jeszcze raz zachecam , poczekaj na pogodny dzien , ustaw najnizsze ISO jakie mozesz (powiedzmy 100) , ustaw maksymalna jakosc zdjec (najwiekszy ich rozmiar i rozdzielczosc) , zrob kilka zdjec i mozesz sie zdziwic
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 30.12.11 o 20:59

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    gwoli pocieszenie , bo taki efekt chcialbym osiagnac

http://www.flickr.com/groups/1637315@N25/

tutaj masz garsc zdjec zrobionych Twoim aparatem

mozesz tez pod adresem www.flickr.com wpisac w szukarce VR-310 albo VR310 to jest Twoj aparat , dostaniesz tysiace zdjec zrobionych tym aparatem , oczywiscie wiekszosc z nich to sloneczny plener , wiec duzo latwiej

pomysl o tym co napisalem wczesniej , ale tak na spokojnie bez nerwow , zdjecie robi czlowiek , aparat jest tylko narzedziem w jego reku

PS
    jeszcze raz zachecam , poczekaj na pogodny dzien , ustaw najnizsze ISO jakie mozesz (powiedzmy 100) , ustaw maksymalna jakosc zdjec (najwiekszy ich rozmiar i rozdzielczosc) , zrob kilka zdjec i mozesz sie zdziwic

zdjęcia niesamowite,przepiękne ale to nie możliwe że tym aparatem!!!???

jak ja mam się nauczyć tego wszystkiego?

miałam samsunga s1050 robił genialne zdjecia bez rzadnej mojej ingerencji a tu taka masakra i gimnastyka zeby zrobic 1, jedno jedne zdjecie w miare dobre

no nie wiem czy podołam temu wyzwaniu zeby opanowac te cudo

jak nie to wymiana na coś prostrzego

jest to świetne forum i kupa sympatycznych osób ktora chce duzo wytłumaczyć i pomóc ale ten model chyba nie dla mnie
    przepraszam ze zawracałam wam wszystkim głowę

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post był o 20:04 ----------

no dobrze zdjecia w dzien prawie kazdemu wychodzą (ale nie mi!!!)ale co ze zdjeciami w nocy-kiedy brak oświetlenia itd.?przeciez tez takie zdjecia mamy a mi w domu też nie wychodzą

Centus
    Gość

miałam samsunga s1050 robił genialne zdjecia bez rzadnej mojej ingerencji a tu taka masakra i gimnastyka zeby zrobic 1, jedno jedne zdjecie w miare dobre
    byc moze ze w domysle byl innaczej skonfigurowany , pewnie... mozesz zmienic aparat , ale jezeli wyjdzie na to ze i tamten nowy bedzie zle skonfigurowany ?
    zmienic aparat zawsze mozesz , posluchaj mojej rady ktora podalem na koniec postu jaki ostatnio zacytowalas

nikomu glowy nie zawracasz , ale daj sobie szanse ... , za szybko rezygnujesz

myslisz ze tutaj wszyscy od razu robili piekne zdjecia ? kazdy sie kiedys uczyl , napewno nie opanujesz wszystkiego w jeden wieczor , Twoje proby zdjeciowe robisz w domu , gdzie jest ciemno , sa to najgorsze warunki do robienia zdjec , aparat masz budzetowy , on sie bedzie o wiele lepiej spisywal poczas zdjec w plenerze , podczas ladnej pogody , oczywiscie w domu tez sie da , ale trzeba troszke poustawiac w aparacie

---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------

no dobrze zdjecia w dzien prawie kazdemu wychodzą (ale nie mi!!!)ale co ze zdjeciami w nocy-kiedy brak oświetlenia itd.?przeciez tez takie zdjecia mamy a mi w domu też nie wychodzą
    lapy opadaja do samej ziemi , czy jest na sali jakis trener ze specjalizacja "motywacja i wiara w siebie" ?

poznaj najpierw swoj aparat , postaraj sie zrozumiec co do czego sluzy , co to jest ISO , co to jest kompresja zdjec , co to jest ich rozdzielczosc , co to jest czas i wartosc przyslony

zacznij od zdjec w latwych warunkach , po za domem , sloneczna lub lekko pochmurna pogoda

dopiero kiedy poradzisz sobie z tym etapem , mysl o czyms trudniejszym

prawda tez jest to ze im trudniejsze warunki do zdjecia , tym przyjemniej sie pracuje lepszym (drozszym sprzetem) ale to nie znaczy ze Twoim aparatem sie nie da zrobic zdjecia w "trudnych" warunkach

poki co tyle z mojej strony

Mieszka w
    Stargard szcz.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

dziękuje pieknie za wszystko i za cierpliwość do zobaczenia wszystkim i tobie Centus))))))))))

| OlyJedi Awatar winnetou
    Mieszka w
    Jasło/Rzeszów/ex-3city
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Słuchaj Centusia zacnie prawi
    Daj sobie tydzień, dwa i sama nie poznasz własnych zdjęć.
    No i wiara czyni cuda (czy jak to tam gadają). Więc głowa do góry, aparat w dłoń i do boju!
    LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
    Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
    E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt

Centus
    Gość

dziękuje pieknie za wszystko i za cierpliwość do zobaczenia wszystkim i tobie Centus))))))))))
    nie ma za co

cos mi jeszcze wpadlo do glowy

wejdz na www.youtube.pl , wpisz : kurs fotografii amatorskiej , mozesz tez wpisac : Olympus VR-310 albo D-720

z pierwszej opcji znajdziesz troszke ogolnych kursow ktore wprowadza Cie w podstawy i bardziej zaawansowane sprawy , ta druga opcja jest typowo o Twoim aparacie , pewnie beda jakies testy i opisy jak uzyc aparatu

---------- Post dodany o 20:32 ---------- Poprzedni post był o 20:29 ----------

Cytat Zamieszczone przez winnetou Zobacz posta
    Słuchaj Centusia
    tylko nie Centusia , jesli ci piuropusz mily , takie okreslenie to chyba po krakowsku sknera a jam ci jest z Poznania (tak wiem o nas tez mowia sknery )

w sumie to na to samo wychodzi

Centuś pozdrawia
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 30.12.11 o 21:36

Uprawnienia umieszczania postów