Strona 24 z 42 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 418

Wątek: Olympus PEN E-P3

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fugas Zobacz posta
    Nie będzie Pen'a PRO. Pro w rozumieniu "profesjonalny" to sprzęt, który kupują zawodowcy aby nim na życie zarabiać. Olympus może zrobić "wypasionego" PEN'a, ale to wcale nie znaczy, że stanie się on przez to sprzętem dla zawodowców.
    Pro w rozumieniu "lepsze wcielenie GF1", to jakby jasne jeśli spojrzy się jak nazywa ten system Oly - NGCC - new generation compact cameras czy coś w ten deseń.

BTW. Oglądam video Mike'a Kobala i w 1:13 mówi, że E-P3 ma full manual w video, czy to jest prawda - mogę sobie ustawić jak ja chcę i przysłonę i iso i styl obrazka (w tym wyłączyć gradację )?

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria
    Witam na forum.
    Mam pytanie odnośnie nowego pena E-P3... Pół roku temu kupiłem okazyjnie E-P1 i wpadłem z kretesem, lustrzanka na literę c leży w kącie i chyba tak już zostanie wreszcie mam aparat zawsze przy sobie. W E-P1 brakuje mi głównie celownika, a jak wiadomo nie ma on złącza do VF-2 i sterowania lampami-od niedawna mam FL-36R.
    Pytanie do osób które miały w rękach nowego pena, warto dokładać koło 1500 zł do E-PL2+14-42II i kupić E-P3+14-42IIR? Zyskuje solidniejszą obudowę, i tą super rolkę jak w E-P1, poprawa jakości zdjęć na podstawie sampli jest moim zdaniem taka sobie i pod tym względem E-PL2 mi odpowiada. Czy af jest rzeczywiście tak szybki? do zdjęć które najczęściej robię nie ma to aż takiego znaczenia ale za moimi synkami nie mogę penem nadążyć
    Dodatkowo E-PL2 można kupić używanego co by mi również odpowiadało. Gdyby komuś chciało się skrobnąć, to będę wdzięczny...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    ...
    Pytanie do osób które miały w rękach nowego pena, ... Czy af jest rzeczywiście tak szybki? do zdjęć które najczęściej robię nie ma to aż takiego znaczenia ale za moimi synkami nie mogę penem nadążyć

Nie miałem w rękach EPL3, EP-3 jest bardzo szybki, nowy kit też jest do szybkości poprawiony, z dotykowym ekranem na pewno nadążysz za dzieciakami, i nie jestem pewny, czy kupisz nowy wizjer, czy będziesz go potrzebował.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 6.08.11 o 23:22
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Tylko ta cena... Jak znajdę używanego E-PL2 w dobrej cenie to pewnie przemówi rozsądek. Chyba dam sobie trochę czasu, jakieś dwa miesiące, może ceny trochę znormalnieją. E-P1 w większości sytuacji daje radę, choć kadrowanie na plaży w pełnym słońcu to dramat. Ale ostatnio zamówiłem kilka odbitek A4 i jest super, takie maleństwo a efekty świetne

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    339
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Tylko ta cena... Jak znajdę używanego E-PL2 w dobrej cenie to pewnie przemówi rozsądek. Chyba dam sobie trochę czasu, jakieś dwa miesiące, może ceny trochę znormalnieją. E-P1 w większości sytuacji daje radę, choć kadrowanie na plaży w pełnym słońcu to dramat. Ale ostatnio zamówiłem kilka odbitek A4 i jest super, takie maleństwo a efekty świetne
    Ostatnio oglądałem w Łebie kilka własnych zdjęć wydrukowanych w formacie 30x40 z e-30 - ta sama wielkość matrycy - tez daje spokojnie radę. Większych nie drukowałem, więc nie wiem. Teoretycznie zapas jest jeszcze.

Polecam na plażę czapkę z dużym daszkiem i histogram oraz centralny punkt AF. Niedużo, ale troszkę pomaga.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 7.08.11 o 00:46
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

porównanie E-P3 vs G3; 20/1.7 i m25/1.4

EP3 vs G3 High ISO 25mm & 20mm - a set on Flickr

Jedna uwaga: nie wiem co i jak koleś poustawiał, ale mamy różne exify więc ostrożnie z oceną. Można jednak zauważyć który aparat jak ustawia WB, kolor, etc.

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39063082
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Co do WB, to zauważyłem, że EP-3 wypluwa strasznie pomarańczowe zdjęcia przy świetle żarowym, nawet z balansem bieli ustawionym "na żarówkę". Potem dowiedziałem się, że domyślnie ustawione są jakieś "ciepłe barwy" czy coś w tym stylu, które należy wyłączyć. Wówczas wszystko jest w porządku i WB radzi sobie jak trzeba.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Witajcie
    Dzisiaj Jacek był uprzejmy pokazać mi nowe PENy
    Wrzucam kilka zdjęć na gorąco
    Wiadomo nie da się zrobić solidnego porównania w biegu ale zawsze coś tam spróbowałam.
    Kolejność zdjęć E-3, EP-3, EPL-3,XZ1 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	widokE 3a.jpg
Wyświetleń:	235
Rozmiar:	135,6 KB
ID:	52589 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	widokEP3a.jpg
Wyświetleń:	234
Rozmiar:	354,5 KB
ID:	52590Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	widokepl3a.jpg
Wyświetleń:	237
Rozmiar:	279,9 KB
ID:	52591Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	widokxz1a.jpg
Wyświetleń:	232
Rozmiar:	320,2 KB
ID:	52592
    Ostatnio edytowane przez klikacz ; 8.08.11 o 16:55

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P3

Oprócz ostatniego wszystkie ciemne :/
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P3

@klikacz - jak wrażenia z obcowania z nowymi Penami?
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów