Strona 9 z 401 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Heh, Sigma 200-500 2,8. Tego to dopiero bałbym się zepsuć - oficjalna polska cena to ok 1000000,- PLN . Gratis dają TCx2 . Chyba kiedyś nawet na Allegro była w ramach reklamy (może nadal jest, nie wiem). Przypadkiem trafiłem na nią szukając Bigmy. Co ciekawe (albo i nie) ma własny napęd AF z własnym akumulatorem.
    model prawidłowo ale z ceną pojechałeś o jedno zero
    LINK do sklepu
    jak spytałem ile tego sprzedali pan powiedział (cytat z pamięci) "jak kupisz napiszą o tobie we wszystkich gazetach"
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    Ostatnia budowla mi się podoba, kadrowo i kolorystycznie, ale... aż woła, żeby ją wyprostować, latarnie pochylone, ściany wykrzywione
    Nie jestem pedantycznie nastawiona do poziomów i pionów ale architektura akurat tego wymaga, przynajmniej tam gdzie to możliwe.
    Praktyczna porada jest taka, że fotografując architekturę lepiej zrobić szerszy kadr - potem bez straty można prostować.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    LINK do sklepu
    jak spytałem ile tego sprzedali pan powiedział (cytat z pamięci) "jak kupisz napiszą o tobie we wszystkich gazetach"
    He he, zero "wcisło" mi się o raz za dużo , za milion (mniej więcej) widziałem kiedyś szkiełko na necie, z tego co pamiętam był to też zoom f/2,8, tyle że dochodził do 1000mm (albo więcej) i robiony był na specjalne zamówienie dla jakiegoś szejka. W sumie podejście dobre, po co kupować kolejnego Rollsa, i tak wszyscy inni mają
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Dzięki za wizytę. Ani mi w głowie się spierać co do ceny tej armaty, cudo że miło popatrzeć, ale może ja coś z wrażenia przekręciłem.

Kol. TOKIN architektury w Łodzi dostatek, ja ciągle focę i nawet nienajgorzej , ale błędów nie umiem skorygować na programie, jeszcze.A z szerokim kadrem masz rację.

Ta willa jest jak widzicie otoczona drzewami i a tej fotce jeszcze ją widać bo nie ma liści. Teraz to już pół budynku jest zasłonięte i fatka owszem wyjdzie, ale już trochę ograniczona.

Na fotce jest ta sama willa od strony ul. Wólczańskiej. Jest na mojej stronie.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8077834 - Kopia.JPG
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	760,9 KB
ID:	46425  

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Witaj Biker,czynisz postepy lecz ostatnia fotka taka sobie.Pzdr

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    A dziękuję za uznanie, staram się jak mogę. Mam trochę planów na rowerek i fotki muszą być extra. A ostatnia fotka to tylko inne spojżenie(sprzed 2 lat) na ten ciekawy objekt.

Ta willa zajefajnie wygląda w nocy oświetlona, ale trochę sie boje tam ze sprzętem sam chodzić.

Pozdrowerki.

| OlyJedi Awatar robm28
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    LINK do sklepu
    Waga tego cuda - 15,7 kg !!!
    a ja narzekam na mój 11-22 że cieżki

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Co do ostatniej fotki willi, jak byś się oparł o tę pierwszą latarnię plecami pozbył byś się z kadru tejże latarni i gałęzi nad głową. A i willa była by większa.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar galaktyczny kwiatek
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta

Kol. Kwiatek niech wycieczka nie chodzi po głowie, na wycieczkę trzeba pojechać zadając sobie najpierw trud jesj zorganizowania. Ja nie zrobiłem nic szczególnego, to życie podpowiedziało mi taki scenariusz.

Pozdrowerki.
    Tak, tylko samemu się nie chce, a mój syn ma 6 lat i jeszcze jest za mały by znieść trudy takiej wyprawy, ale to materiał na dobrego kolarza więc w przyszłości na pewno pojeździmy.
    Puki co kolego BIKER jak będziesz miał jakieś ciekawe pomysły fotorowerowe, napisz na forum , może dołączę do was, jak pozwolisz.
    A tak w ogóle to z jakiego regionu Polski jesteś?
    Pozdrawiam
    E-520, 14-54II, 40-150, 35macro, Metz58, XZ-1, grip i takie tam...

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witam kolego kwiatek.

Ja jestem łodzianin z krwi i kosci. A co do wycieczek, moje pociechy w wieku 6 lat, startowały w wyścigach dla dzieci na które musiały w ramach "rozgrzewki" przejechac ok. 8 km.

Nie namawiam Ciebie do tego samego, ale trenuj powoli synka, zabieraj na wycieczki do zoo czy lunaparku i częstuj chałwą za wysiłek, bedziesz miał szanse wychować Szurkowskiego.

Co do pomysłów na wycieczki, nic straconego. W tym roku wybieram się do Holandii(jak się uda), ale i małe rajdy też mam w planie. Niewykluczone, że skuszę się np. na wycieczke do parku w Chorzowie, wtedy się odezwę.

Pozdrowerki.

Chciałbym się jeszcze odnieść do uwag kol. TOKIN, voovoo i Romek 1967 co do zdjęć willi Richtera w Łodzi.

Ja od początku swojej aktywności na rowerze z aparatem, robiłem fotki które nazywam reportarzem turystycznym. Zawsze wiedziałem, że nie będą nadawać się na fora fotograficzne. Mnie się podobają kadry z "daszkiem" z zieleni, bo czasem pomagają zamaskować np. różnice nieba.

Podobnie jest z ostatnią fotką, gdzie na lewym narożniku widać zbyt jasne niebo. Nie jest to doskonały kadr, dlatego wykonałem poprawki Penem na warsztatach przy okazji targów Foto Video.

Fot. 3 Dąb "Przemysłowiec" w pełnej krasie i wiosennej scenerii.

A co do fotek architektury kol. TOKIN ma racje, a ja ciągle nad tym pracuje.

Pozrowerki i dzięki za uwagi.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4153297.JPG
Wyświetleń:	52
Rozmiar:	905,0 KB
ID:	46460   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4153300.JPG
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	814,4 KB
ID:	46461   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4153301.JPG
Wyświetleń:	46
Rozmiar:	914,6 KB
ID:	46462