847 świetne, podobaja mi się Twoje nocne kadry![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Kilka razy, w dzień, przy mniej znaczących budynkach, ochrona interweniowała (że budynek prywatny i właściciel sobie nie życzy)i musiałem się zwijać. Raz jedna miłą ochroniarka, podpowiedziała mi po cichu, że mogę przejść z terenu parkingu (na którym stałem robiąc zdjęcia) należącego do budynku, na ogólnodostępny czyli publiczny chodnik i ona już nie będzie miała podstaw żeby się mnie czepiać
Tym razem, momentami miałem za plecami dwóch a jeszcze ze trzech w polu widzenia ale żaden nic nie powiedział. Ci, co podeszli bliżej, spoglądali mniej więcej w tym kierunku, w którym "patrzał" aparat (jakby sprawdzali co też ja mogę fotografować?) lub jak się dało to w wyświetlacz (robiłem na LV) i odchodzili.
Ja jednak byłem cały czas spięty, bo to budynek siedziby głównej Deutsche Bank AG!
Podejrzewam jednak, że ze względu na usytuowanie budynku tuż przy ruchliwym szlaku pieszym i przewijających się w związku z tym turystów z aparatami, ochrona nie traktuje każdego z nich jak potencjalnego terrorystę. Tak to m/w wygląda:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ciekawa architektura budynku.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Te szklane budynki sa niesamowite, Nocne plenery bardzo mi podchodza. Pozdrawiam
Scenka rodzinna
Co prawda, nie żółte kurczaczki ale mimo wszystko Wesołego Alleluja!
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
jejjj jaka fajna gromadkaojj tam żółte są już opatrzone
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Zaraz zaraz - a to nie są gęsięta?
Światecznie, Szczęścia Życząc - Pozdrawiam
AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Hehehe, na Canary Wharf podszedł do nas euroafrykanin przebrany za policjanta (no, nie do końca, ale podobny był strój stróża do uniformów policyjnych) który niesłychanie się jąkał (pierwszy raz widziałem na oczy brytyjskiego jąkałę IRW). Naprawdę, mógł by zagrać w Kings speech i osiągnąć więcej (no, gdyby nie ta euroafrykańskość). Wydukał, że nie wolno nam fotografować. Pytanie "dlaczego" mało nie doprowadziło go do płaczu. W połowie zdania (po kilku minutach) wyjął telefon i powiedział, że jak zadzwoni to dopiero będzie, że hoho!. Z publicznego chodnika robiliśmy zdjęcia z 15 minut spodziewając się komanda MI5. Niestety, przygoda zakończyła się zupełną klapą, nikt nie przyjechał.
Polscy ochroniarze to chociaż mają klasę. Wciągną gościa w ciemny zaułek, wtłuką i szukaj wiatru w polu...
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto