Strona 22 z 60 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 600

Wątek: Fuji X100/X100S/X100T/X100F/X100V

Alleg_pl
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Fuji zagralo nie fair, zrobili wielkie lal kolo x100, a okazuje sie, ze matryca jest z jakiego starego soniaka a500, tylko porzadnie oprogramowana i dlatego fuj skonczyl sie dla mnie na S-kach, choc nie powiem dezajnersko x100 jest miodzio.

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Czyli Nikon tez postąpił nie-fair wsadzając matrycę z A900 do D3X, oprogramował ją przednie i sprzedaje w puszce za 24 tyś?

oj ciekawa sugestia

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    (...)

Ale jeśli do tego lubisz fotki makro od czasu do czasu? To fudżki lipa. Jeśli lubisz portrety - fudżik lipa, jeśli lubisz sport - fudżik lipa itd.
    Litości....

to nie jest aparat do tych zastosowan. to aparat wakacyjno-streetowo-leicowy.

nie przesadzajmy... kompaktem tez bedziemy robic sport? (na 20x zoomie ze stabilizacja?) albo portrety? chyba troche schodzimy z tematu, usiłując wetknąc ten aparat wszytkim jako idealne narzedzie do fotografowania...

duzy aparat to duzy aparat, z wymiennymi szklami, z miliardem zalet, uniwersalnoscią, etc.

Fujik to... taka tansza leica... ideal na wspaniałą podróż... nie rzuca się w oczy, jest lekki i robi swietnej jakosci zdjęcia.

Wybr 35/2 jest moim zdaniem wielce uzasadniony... przejrzyjcie fotki z wakacji.

pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 25.02.11 o 23:31

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Alleg, nie doczytałeś postów. Pisałem, że dla mnie porażką jest właśnie niezdejmowalny obiektyw. Gdyby nie to, taki fudżik mógłby zagościć w mojej torebce i wtedy pozbył bym się wszystkich lustrzankowych klamotów. Gdyby miał wymienną optykę to można było by robić nim i portret i sport (od bidy) i makro i wiele innych tematów.

Ograniczenie związane z przyspawanym obiektywem sprawiłoby, że do mojej już zdecydowanie za ciężkiej torby dołączyłby kolejny klamot. Wolałbym, żeby taki maluch z 3-4 obiektywami zastąpił mi lustrzankowy system.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Alleg,

Za Rafalem, chyba czytasz miedzy wierszami, jasno powiedzieli, ze X100 powali wszystko co wypuscilo dotychczas fufu lacznie z skami, jakos wg mnie to im sie marnie udalo...

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    Wybr 35/2 jest moim zdaniem wielce uzasadniony... przejrzyjcie fotki z wakacji.
    od 28 do 300, większość przy f=8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ale co tu gdybać skoro pół roku po „premierze” aparatu jak nie było tak nie ma. Mnie osobiście nie przeszkadza przyspawany obiektyw a dość wspomnieć Nikon Ti 35, Leica Minilux czy Konica Hexar albo poczciwy mju II ze stało ogniskowym obiektywem. Tylko niech ten aparat w końcu będzie dostępny.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ponoc ma byc od kwietnia w Polsce (info od pracownika Fuji Polska).

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Wiele hałasu o nic ! Ci co chcą kupić są przekonani w 100% o wyjątkowości tego aparatu - mają gdzieś, że aparat ma niewymienną optykę, baa - jest to dla nich zaleta !
    Fakt że, matryca po dziadku z wermachtu nie wprowadzi ich na Top Listę DxOMark też im jakoś zwiewa...

Jest to sprzęt do wąskiej grupy odbiorców i tak go traktujmy. Jak komuś nie odpowiada, jest przecież tyle innych lustrzanek - dlaczego ten fuji też musi być taki jak inne...?

Pozdrawiam
    rumpel

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Brawo Rumpel!
    Trafna ocena!

| OlyJedi Awatar kojut
    Mieszka w
    Navan
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rumpel Zobacz posta
    Jest to sprzęt do wąskiej grupy odbiorców i tak go traktujmy
    A kupiłbyś go gdyby kosztował 1000PLN? Ile osób połakomiłoby się za tą kwotę?
    Parówkowym skrytożercom mówimy: NIE!

Alleg_pl
    Gość
    gdyby kosztował w okolicach 2 tyś ja bym wzial. dlaczemu? bo mi sie cholernie podoba. 4 tyś to za duzo, ale 2 spokojnie moglbym wydac na aparat ktory zastapilby mi lustro w warunkach rekreacyjno-wakacyjnych, dając równiez fajny obrazek i będacy zarazem tak niesamowicie slicznym kawałkiem inżynierii