Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 132

Wątek: System Cokin P / Hitech dla żółtodziobów

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Moi drodzy czy wiecie gdzie w sobotę mozna by było jeszcze w Kraku kupić ów zestaw bo wybieram sie na urlop jutro i pomyślałem czy by sobie do pejzażyków nie sprawic szarej połóweczki

A moze ktoś z Krakowa chciałby się pozbyć zestawu w dobrym stanie do mojej sigmy (średnica filtra 72mm)?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Firma "Hagnes" ul. Zamkowa 5 Kraków (12) 266 62 07‎ - mają w swojej ofercie system cokin, ale również i wiele innych ciekawych rzeczy np blendy, oswietlenie itp ( aha, wejście jest od ulicy Konopnickiej, obok przejścia podziemnego)

pozdrawiam

Awatar markopolo
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Exclamation

Posiadam obiektyw Zuiko Digital 50-200 f/2.8-3.5 ED SWD.Pytanie jaki adapter i holder będzie odpowiedni.Chodzi mi o jakość czy te z allegro za 11 zł.Gdzie na internecie kupie cały zestaw odpowiedni jakościowo do jakości obiektywu.
    Ostatnio edytowane przez markopolo ; 14.11.10 o 15:50

Awatar markopolo
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ten holder ta jaki typu slim czy nie pytam bo nie mam pojęcia jaki typ lepszy bardziej bardziej odpowiedni.Jak założe dekielek można jeszcze założyć osłone przeciwsłoneczną,pytam bo nigdy nie mialen systemu cokin w rekach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Slim używa się do szerokich szkieł i zazwyczaj jest na jeden filtr. Na tym możesz do 3 filtry założyć.

Awatar markopolo
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Jeśli mogę napisać z mojego doświadczenia.
    Mam takie właśnie . Tabaczkowy , niebieski i szary.
    Niebieskiego prawie wcale nie używam. Może kilka razy aby zobaczyć jaki będzie efekt na zdjęciu. Szary zdecydowanie częściej jest u mnie w użyciu.
    Teraz mam dwie połówki szare cokina i hitecha,
    A niebieski noszę ze sobą ale prawie nie używam.
    Może tobie się bardziej przyda

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez markopolo Zobacz posta
    Ten holder ta jaki typu slim czy nie pytam bo nie mam pojęcia jaki typ lepszy bardziej bardziej odpowiedni.Jak założe dekielek można jeszcze założyć osłone przeciwsłoneczną,pytam bo nigdy nie mialen systemu cokin w rekach.
    Jaki typ to zależy do czego. Ja mam i slim i standardowy (jakieś chińskie podróby) i używam praktycznie tylko slim (razem z ZD 9-1. Jeśli chodzi o dekielki i osłony przeciwsłoneczne to można kupić dekielek http://allegro.pl/dekiel-dekielek-do...290733688.html i osłonę http://allegro.pl/oslona-przeciwslon...301590724.html zakładane na holder. Nie mam i nie używałem więc nie wiem na ile to praktyczne i użyteczne.

Awatar markopolo
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Napiszcie mi jeszcze jakie macie filtry w użyciu np: sepia,zielony itd.