Wyciekła z Panas Niwmcy podpięta do 20 lumixa specyfkacja Lumixa 14mm- klikając na :
http://translate.googleusercontent.c...jhxmEHUDqNhCNg
- klikając na-pobierz kartę katalogową dwudziestki pojawia się spec 14ki:
http://translate.googleusercontent.c...2iy0Y2qiW9JR-A
tłumaczenie niestety googlowe:
Strona 1 Copyright © 2010 Panasonic Niemcy
Podział Panasonic Marketing Europe GmbH
H-H020EH-H020E
LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH.
Preis*: 399,00 EUR* Cena detaliczna
Ogniskowa 14 mm [KB: 28 mm]
Intensywność F2, 5
6 elementów w 5 grupach, (3 ASPH. Soczewica)
Standard Mikro Cztery Trzecie
Połączenie bagnetowe Metal
LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH.Min odl 18cm i waży 55g ( to o 10 więcej niż 20mm)
Nowy obiektyw LUMIX G naleśnik 2,5 / 14 mm ASPH. charakteryzuje się :
szczególnie mała, płaska konstrukcja i niska waga. Jego Złożona konstrukcja optyczna składa się z 6 elementów w 5 grupach, w tym 3
soczewki asferyczne. Zapewniają one minimalne zniekształcenia i aberrację chromatyczną, a
jednakowo wysokiego poziomu ostrości na rogach.
Jego charakterystyczne cechy sprawiają, że 2,5 / 14mm uniwersalne wykorzystane. Długość ogniskowej odpowiadającej 14 mm do 28 mm w formacie KB i jest na zdjęcia, na fotografii krajobrazu i wnętrz. Nie jest to pomoc
Natomiast zmienny system AF z jej funkcji, takich jak Rozpoznawanie twarzy. LUMIX G 2,5 / 14 mm ASPH. jest ciałem stałym
Metalowe mocowanie wyposażone, a wielowarstwowe powłoki soczewek elementów
zapewnia wysoki kontrast bez powielania obrazu refleksji czy zjawy.
Średnica filtra: 46 mm
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 14.09.10 o 21:28
http://www.panasonic.de/to?exlink=%2...?model=H-H020E
Najważniejsze: f/2.5, dużo mniejsze od 20/1.7 i made in japan czytaj 400 EUR. Imho o stówkę za dużo, jak na to światło, ale i tak długo będzie backorder bo to fajne, bo ludzie czekali i wszystkie egz na początku pójdą jako kity (do czego nie wiem).
Podsumowując: jak mi coś strzeli do łba to łyknę i tą delicję![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
też czekam - tylko by optycznie był jak 20.....
lekko ostre przy 45-200 to za dużo powiedziane - tam większość ostrości tworzy puszka(jej soft), niestety boję sie , że może to źle wróżyć 100-300 i innym dłuższym, ale Panas szybko się uczy , więc zostaje nadzieja .
A z 14ką też jestem przy nadziei.
A swoją drogą wyciek o 14ce już Panas Niemcy załatał .
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 15.09.10 o 10:51
Chciałbym zaproponować sondę forumową w przed dzień premiery, by sprawdzić czy tylko mnie pogięło![]()
Zwracam się do was z pytaniem: ile jestem w stanie wydać* za P14/2.5?
Z tego co pisze 43R, sonda ważna do jutra
Ja pewnie kupię zaraz po wyjściu...
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Serio to dobrze by było gdyby się wyrobili w trzech $tówkach, ale takie ciśnienie zrobili z Oly na te 12/14mm, że (dla Amerykanów) $tówka w tą czy w tą to bez znaczenia i chyba to brutalnie wykorzystają, tym bardziej, że jak fajne optycznie E16/2.8 jest każdy widzi...
Twoją odpowiedź traktuję jako akceptację ceny "na wejściu"![]()