No udane te kadry ostatnie : ) Bardzo fajnie pokazany klimat, szczególnie podobają mi się 2 ostatnie prace : ) Ostatnia kojarzy mi się z takim sielskim klimatem. Naprawdę fajne! : )
Pozdrowienia : )
No udane te kadry ostatnie : ) Bardzo fajnie pokazany klimat, szczególnie podobają mi się 2 ostatnie prace : ) Ostatnia kojarzy mi się z takim sielskim klimatem. Naprawdę fajne! : )
Pozdrowienia : )
Z ostatniej wrzuty podoba mi się 46. Bardzo dobrze wyeksponowałeś detale.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Dziękuję wszystkim za wizytę i opinie.
Wczoraj wybrałem się do Zielonej Góry na koncert będący częścią ogólnopolskiej akcji "Podziel się posiłkiem". Oprócz możliwości dołożenia cegiełki do akcji miałem zamiar popróbować swoich sił w fotografii koncertowej. Niestety okazało się, że fotografowanie z 6-latką na ramionach nie jest wykonalnePo 2 godzinach w tej pozycji myślałem już tylko o tym czy następnego dnia w ogóle będę mógł podnieść się z łóżka
Żeby wypad nie był całkowicie bezowocny postanowiłem na celownik wziąć półrocznego synka swojego szwagra
Po przeczołganiu się po podłogach całego mieszkania myślę, że fotografia koncertowa byłaby łatwiejsza
Mimo iż nie jestem do końca zadowolony z efektów tej sesji, postanowiłem pokazać kilka kadrów w celu otrzymania cennych wskazówek dotyczących fotografowania brzdący
Wszystkie zrobione przy użyciu 14-42 w tym dwa pierwsze z użyciem wbudowanej lampy. Oto one
Pierwsze dwa w odbiorze wydają się trochę za ciemne (ale czego się spodziewać po wbudowanej lampie).
Im plus w przypadku drugiego (48.) należy zauważyć idealnie uchwyconą ostrość co w przypadku dziecka nawet tak małego nie jest łatwe.
Najlepsze moim zdaniem ostatnie (49.) wszystko mi odpowiada kadr, ostrość i światło - super.
Niestety bez lampy nie było szans zrobienia nieporuszonego zdjęcia. Ciężko wymagać by taki model wykonał polecenie nieruszania sięCo do ciemnego drugiego planu to nie specjalnie chciałem go rozjaśniać by nie pojawiły się niechciane szczegóły
W 48 też wolałbym by nie było tak ciasno z lewej ale już nie miałem gdzie uciec. Z 49 jestem zadowolony
![]()
49 bardzo fajne, miękkie światło. Model uroczy. Poprzednie są za ciemne. Może dałoby się je rozjaśnić w Photoshopie?
Sama się na to nie porwę (moja znajomość Photoshopa nie jest oszałamiająca), ale możnaby tak: rozjaśniasz troszkę, a te niepotrzebne elementy tła pod stempel?
Przeglądając wakacyjne zdjęcia trafiłem na jedno, które mi się podobało i do którego obróbki podchodziłem kilka razy. Popełnione w Świeradowie na imprezie "Lato z Radiem". Anna Józefina Lubieniecka (Varius Manx)
Faktycznie ciekawie trafione. Można powiedzieć, że Pani Anna Józefina zapozowała Tobie...![]()