Strona 41 z 76 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A póki co E-PL1 jest najlepszą puszką w systemie pod względem jakości obrazowania [...] Ale to nie ta jakość zdjęć.
    Jesli piszesz o RAW'ach, to rzeczywiscie nie mamy zatem o czym rozmawiac...
    Jesli piszesz o JPG - nikt sie nie spiera...

Domyslam sie jedynie, ze nie miales obu aparatow rownoczesnie, nie zrobiles nimi takich samych zdjec przy tych samych ustawieniach, na roznych ISO... W przeciwienstwie do porownywania zdjec robionych w roznych okolicznosciach przez rozne portale.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 26.05.10 o 01:56

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    dzis rozdziewiczylem swojego epl-1 na razie na powierzchni...
    jestem baaardzo zadowolony z tego aparatu.

ergonomia jest gorsza niz w ep2 chocby z braku rolek, ale...
    mimo wszystko i mimo ze wydawac by sie moglo ze szybka zmiana czegokolwiek w tym aparacie to dramat to po chwili mozna zmieniac wszystkie parametry w tempie analogicznym do e410
    w tempie analogicznym do e410
    Czyli E410 z dwoma kitami za jakieś 1000Pln,i będzie to samo?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    E-PL1 jest najlepszą puszką w systemie pod względem jakości obrazowania
    Wlasnie te slowa, powtarzane w kolko - moga wprowadzic zainteresowanych RAW'ami w blad. E-PL1 ma jedynie najlepszy engine tworzacy JPG oraz wreszcie slabszy (jak w Lumix'ach) filtr AA. I tyle.

Zeby wycisnac maksimum - trzeba podpiac szkla 43, albo Panasonica.

Od powtarzania, jak mantry o najlepszej puszce pod wzgledem IQ - rzeczywistosci sie nie zmieni.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 26.05.10 o 09:25

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Wlasnie te slowa, powtarzane w kolko - moga wprowadzic zainteresowanych RAW'ami w blad. E-PL1 ma jedynie najlepszy engine tworzacy JPG oraz wreszcie slabszy (jak w Lumix'ach) filtr AA. I tyle.

Zeby wycisnac maksimum - trzeba podpiac szkla 43, albo Panasonica.
    czyli co, podpinając szkła 4/3 będziemy mieli lepsze RAWy? chyba nie bardzo to ma wpływ na jakość RAW
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jerry_R, nie wiem w jakiej rzeczywistości żyjesz i wcale nie chcę jej zmieniać, więc nie obawiaj się. Jak dla mnie, to możesz wygłaszać peany na temat Panasa G1 w każdym swoim poście. Ale co jest na zdjęciach, to każdy może zobaczyć samemu, choćby na przykładzie rawów z imaging-resource. Niech sobie każdy wyciągnie takie wnioski, jakie mu podpowie rozsądek. Obawiam się jednak, że niewielu podzieli Twoją opinię.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Moje "peany" spowodowaly jedynie peany na temat E-PL1, ktory mialem zamiar kupic jako male i tanie body "do kurtki". Po ich przeczytaniu, stwierdzilem, ze lepiej wziac E-PL1 ze wzgledu na lepsze wyzsze ISO oraz oslawiona jakosc obrazka - niz inne body u43. Uzywam jedynie RAW'ow.

Tak sie zlozylow, ze akurat w tym samym czasie wpadl mi w rece G1, stad mialem okazje oba porownac bezposrednio w kontrolowanych warunkach. I po prostu w przypadku RAW'ow - E-PL1 niczym nie odbiega ani na plus, ani na minus. Przekonalem sie na wlasne oczy, ze mimo uplywu miesiecy, Olympus wypuszcza coraz to lepiej generujace JPG puszki, ale nie RAW'y.

Dlaczego kilka postow wczesniej odradzales portale, teraz mnie do nich kierujesz?

PS: te same "zawiedzione nadzieje" (pod wplywem peanow na temat jakosci obrazka E-PL1) maja inne osoby, ktore planowaly zakup E-PL1, jednak po zobaczeniu RAW'ow sobie odpuscily, ale nie maja juz sily pisac na forum, gdzie fanatyzuje sie jak widze O, nie dostrzegajac obiektywnie rzeczywistosci.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    czyli co, podpinając szkła 4/3 będziemy mieli lepsze RAWy? chyba nie bardzo to ma wpływ na jakość RAW
    Muszyk, pomysl i odpowiedz sobie sam, na pewno znajdziesz odpowiedz.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 26.05.10 o 14:33 Powód: Automatyczne scalenie postów

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    PS: te same "zawiedzione nadzieje" (pod wplywem peanow na temat jakosci obrazka E-PL1) maja inne osoby, ktore planowaly zakup E-PL1, jednak po zobaczeniu RAW'ow sobie odpuscily, ale nie maja juz sily pisac na forum, gdzie fanatyzuje sie jak widze O, nie dostrzegajac obiektywnie rzeczywistosci.
    Ja tylko nie rozumiem jednego, czemu ktokolwiek miał nadzieje na wysokiej jakości obrazek z tych aparatów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Ja tylko nie rozumiem jednego, czemu ktokolwiek miał nadzieje na wysokiej jakości obrazek z tych aparatów.
    Zacytowałeś, więc sam odpowiedziałeś kto.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    i CZĘŚĆ 2

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Przecież jest wysokiej jakości. Chyba da się porównać do lustrzanek obecnych na rynku.

Natomiast nie jest to jakość NAJWYŻSZA.
    Fujifilm X10

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów