OK. Jak na odszumione nie jest nadmiernie rozmydlone![]()
OK. Jak na odszumione nie jest nadmiernie rozmydlone![]()
POTWIERDZAM, Zdjecia w nocy przy ISO 1600 na e400 (to nie e30- w e400 jest jeszcze wieksza sieczka) po otrzumianiu i przyciemnieniu cieni co tez jest wazne, kiedy wyboru nie mamy, wyszly cudownie.
Naprawde wart, Topaz w ogole ma bardzo fajne filtry, np. Adjust lub Detailis jesli ktos jest maniakiem ostrosci
Faktycznie ładnie to wygląda. Trzeba poczekać na powstanie gimpowej alternatywy![]()
Ty mowisz o e3 i 12-60 (zapewne na pelnej dziurze) a ja mowie o e400 i 14-42/40-150, w najlepszej sytuacji heliosie 58/2 ale to ekstremalne wypady.
Nie wierze zeby nie bylo roznicy w szumach z e400 a e3. Co tu duzo gadac... Sam widzisz jak sytuacja wyglada, nic dodac nic ujac.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia