Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Techniczny majstersztyk

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    To wszystko jest piękne (bardziej w przenośni) i warsztatu, a głównie światła jest tam mnóstwo. Ale z drugiej strony trochę smutek mnie ogarnia, bo za takie zdjęcie np. drobnych przedmiotów wypadałoby w naszych warunkach wziąć... no, przynajmniej pięć stów. Wtedy można się bawić w studio, a potem w szopie pół dnia. A u nas niestety bardzo ciężko znaleźć klienta, który tak płacąc żąda jakości i ja np. nie mam nacisku, żeby ćwiczyć i się uczyć. Dla samego joy to mi się znowu nie chce.
    Ale może warto by...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    A u nas niestety bardzo ciężko znaleźć klienta, który tak płacąc żąda jakości i ja np. nie mam nacisku, żeby ćwiczyć i się uczyć. Dla samego joy to mi się znowu nie chce.
    Ale może warto by...
    A szkoda,bo umiesz patrzec.Co do klienta to on znajdzie Ciebie jak potrafi docenic.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A szkoda,bo umiesz patrzec.Co do klienta to on znajdzie Ciebie jak potrafi docenic.
    Jestem zniechęcony, bo połowa klientów nie płaci w terminie albo w ogóle, marudzi że nie tak, ale nie wie jak, a większe inicjatywy przejmują ''samozwańczy politycy'', co sprawia że inicjatywa upada, albo po prostu zwykli złodzieje, co kończy się tym samym.
    A jak sobie pójdę do lasu, to mi drzewa nie podziękują, ale też nie strzelą focha (czasem tylko nogę podłożą)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Oglądałem te zdjecia wczoraj przed wyjściem z biura. I nie zdążyłęm napisać (Janko mnie uprzedził) , że aby powstały takie zdjecia, potrzebny jest
    a) człowiek z wizją artystyczną
    b) fotograf (być może a=b)
    c) sztab ludzi- od przygotowania modela/poroduktu
    d) magik od szopa

Ale na początku musi być klient, który za pracę tych ludzi ZAPŁACI.

I tu jest problem: w kampani na skale naszego kraju,zlecenia za takie pieniądze są może 3-4 razy do roku. Przynajmniej tak mi się wydaje.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Na mnie te foty nie robią wrażenia. Plastik fantastik. Dobrze zrobiony i tylko tyle. Przyjemnie się ogląda, ale po kilku chwilach już mi się znudziło. Nie obejrzałem do końca.

Nie kupuję żurnali z modą po to, by oglądać tego typu zdjęcia. Nie rozumiem zachwytów.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar flaa
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Na mnie te foty nie robią wrażenia. Plastik fantastik. Dobrze zrobiony i tylko tyle. Przyjemnie się ogląda, ale po kilku chwilach już mi się znudziło. Nie obejrzałem do końca.

Nie kupuję żurnali z modą po to, by oglądać tego typu zdjęcia. Nie rozumiem zachwytów.
    Mam dokładnie te same odczucia. Duuużo plastiku i fotoszopa... i tyle.
    Bezduszne lalki.
    OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R

kowalikster
    Gość
    A inne Fotoszopowe zdjęcia wam się podobają. Dziwne dziwności.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowalikster Zobacz posta
    A inne Fotoszopowe zdjęcia wam się podobają. Dziwne dziwności.
    Nie napisałem, że mi się nie podobają. Po prostu dziwi mnie zachwyt nad tymi fotami. Bo IMHO nie ma się czym zachwycać. Doceniam kunszt techniczny i tylko tyle. Żadnego z tych zdjęć nie powiesiłbym u siebie na ścianie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

kowalikster
    Gość
    Ale takich pokazów możliwości fotoszopów jest więcej. Więc nie chodzi tylko o fotoszopowatość. Chyba że o fotoszopowatość w zastosowaniu do portretów.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nie napisałem, że mi się nie podobają. Po prostu dziwi mnie zachwyt nad tymi fotami. Bo IMHO nie ma się czym zachwycać. Doceniam kunszt techniczny i tylko tyle.
    Właśnie o ten kunszt chodzi.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów