Witam wszystkich serdecznie..
Od jakiś 2 lat robię zdjęcia, do tej pory moim pomocnikiem był fuji s9600.
Co prawda nie jest to lustrzanka z wymiennym obiektywem, ale również dobrze sobie radził.
Czas przesiąść się na coś profesjonalnego, na jakieś dobre szkła.
Od 2 miesięcy śledzę przeróżne fora jak i pytam po ludziach w co najlepiej zainwestować.
Co ogólnie skupia mojej uwadze podczas zdjęć? Często fotografuje ludzi, czasami widoki, zdarza się również macro gdy natchnie jakas inspiracja.. Jedynymi słowy mam różne upodobania.
Od znajomego usłyszałem iż Olympusy mają dobre szkła, a do tego nawet z przystępną ceną. Polecił mi olympusa e520. Bardzo dobrze leży mi w dłoni, naprawdę, chyba jedyny aparat który dobrze sie trzyma i jest lekki co upraszcza sprawe z jego noszeniem.
Myślę że prawdopodobnie go kupie, co prawda jeszcze nie wiem jakie do niego wezme obiektywy... Bogaty nie jestem.
Jestem naprawde pozytywnie nastawiony na ten wybór, ale czasami mąci w głowie taki canon d40, sony.a300 czy nikon d80.
Widziałem z nich zdjęcia i naprawde robią wrażenie.. Niestety nie udało mi się zobaczyć wielu zdjęc z olkae520 i tutaj mam do waś prośbę.
Czy mogł by mi ktoś, może to być kilka osób.. - wysłać kilka zdjęć na poczte, albo podać jakieś namiary..
Bardzo mi na tym zależy.
Myslę nad robieniem sesji fotograficznych i zastanawiam sie po prostu czy olek e520 nadaję się do tego, czy jego jakoś w sam raz wystarcza.
Czekam na wasze odpowiedzi
Pozdrawiam. T.