Tła nie wybierałem![]()
![]()
Tła nie wybierałem![]()
![]()
E-1 +14-45kit.+ 40-150 3.5-4.5 + FL50R
Trochę to wygląda jak wiejskie (bez obrazy) popisy w GS-ie. Zadbaj o lepsze tło a nie skład materiałów budowlanych, wrażenie będzie o wiele lepsze.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Heh...jeżeli rajd jest w takim miejscu to nie moge zadbać o lepsze tło-to nie studio czy wycieczka plenerowa samochodem;]
Momentami naprawde nie rozumiem pewnych wypowiedzi uzytkowników tego forum.;]
"Pewnych"- wal śmiało, bez owijania w bawełnę
Napisałem: "...wygląda jak wiejskie (bez obrazy) popisy w GS-ie" bo tak to wygląda. Gdyby to jeszcze były jakieś ekstra samochody albo ciekawe, mrożące krew w żyłach sceny to bym zrozumiał. Teraz w ogóle nie przypomina to rajdu.
Napisałem: " Zadbaj o lepsze tło a nie skład materiałów budowlanych,...". Czy ten "rajd" odbywał się wyłącznie na terenie (w pobliżu) sładu budowlanego? Nie można było stanąć w innym miejscu?
Nie obrażaj sięZdecydowałeś się pokazać zdjęcia, to musisz być przygotowany na różne komentarze.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zdjecie jazda zwróciło uwage dynamiką akcji ale zbyt wyraźne tło psuje efekt.
pozdrawiam Wiejo
fotka o tytule jazzda może się podobaćte duże GO psuje troszkę. Ja bym próbował mniejsze GO i ostrość oczywiście na aucie
a pamiętaj że to forum ludzi którzy pasjonują się fotografią więc żeby zasłużyć na dobre opinie trzeba zrobić naprawdę dobre zdjęcie wiem coś o tym bo jestem początkującym i się uczę dopiero ale się nie zrażam takimi komentami wręcz odwrotnie to działa, bardziej to mobilizuje mnie.
mogłeś próbować bardziej rozmyć tło, jeśli okazało się niezbyt atrakcyjne...
generalnie staraj się kadrować tak, żeby po stronie w którą zmierza samochód zostawiać więcej miejsca - jak na pierwszej fotce
oczywiście od każdej reguły są wyjątki
kiedyś E-510/14-54/ aktualnie XZ-1
Nienienie... Zdjęcia samochodów na rajdzie powinny emanować dynamiką. A tu sobie stoją makiety na śniegu. Tylko zdjęcie 85 wychodzi obronną ręką z tej serii, tylko, żeby samochód był ostrzejszy na masce. Robienie rajdów bez panningu, nie ma sensu, msz.
85.jpg jakoś tym rozmytym tłem, a przez to dynamiką się broni.
mente et malleo
A co powiecie o tych 2ch zdjęciach?