Fajne zdjęcia. Niektóre cudowne ( bar)
Mam wrażenie, że monitor nie przenosi tych kolorów, które chciałeś pokazać
ech... w epoce przedcyfrowej więcej się myślało i obserwowało a mniej pstrykało...
to też o sobie..
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Smerf- to tylko gadanie. Niepotrzebnie fotę nr 64 (bar) dałeś już teraz. Jej cały klimat i JAKOŚĆ, no mnie powala, no. Takie działania powinny być karalne![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
@Rocco: dzięki za linki
@Koriolan: fakt, slajdy powinno się oglądać na ekranie (takim do rzucania, nie ekranie komputera), a odbitki na papierze. Monitor... wiadomo, każdy ma inaczej ustawiony, inne światło, inną temperaturę. A odbitkę powinno się trzymać w ręku. To tak, jak z papierową książką czy choćby i gazetą. Zupełnie inaczej się odbiera z nią obcowanie niż w przypadku czytania tekstu z ekranu. Niby przekaz ten sam, ale jednak ciut inaczej
@Kaz: dzięki, dzięki. Mam nadzieję, że podobnie odbierzesz jeszcze przynajmniej jedną fotę z tego wątku. Pozdrowienia!
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 18.02.09 o 00:02
69- niezwykle delikatny stan dłoni podtrzymującej grona podkreslony podobnym wydobyciem go z przestrzeni na świetnie przytłumionym tle. Prawdą też jest, że nie robi tak silnego wrażenia jak poprzednie ale też ta delikatność zatrzymuje wzrok na dłużej.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo, bardzo Ci dziękuję za odwiedziny. Twoje komentarze zawsze pozwalają mi odkryć coś nowego w moich zdjęciach. Dziękuje za wnikliwe recenzje
A z kolejnym zdjęciem to jest dziwna sprawa. Bo ja, proszę Państwa, wcale nie inspirowałem się fotografią Pana Macieja, z ręką na sercu oświadczam, że nie myślałem o jego zdjęciu, gdy pstrykałem swoją fotę. Ale potem się okazało, że są one do siebie tak bardzo podobne. Widać gdzieś mi musiał w podświadomości osiąść. I dobrze, bo wyszło ładnie.
A fota przedstawia kawałek Palácio Nacional de Sintra.
70.
Imitation is the sincerest form of flattery sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3035/3291191302_4402fcb24e_m.jpg@@AMEPARAM@@3291191302@ @AMEPARAM@@4402fcb24e
Dynax 7, MAF 28-135, Fuji Provia 100F.
O! To już powrót do starego stylu
Ładnie!
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Przyjemne zdjęcie, stonowanie podany temat, bez niepotrzebnej ekstrawagancji.
70 jest the bestPowiesiłabym sobie na ścianie
![]()