Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 126

Wątek: [Fotopolis] Kup obiektyw a Olympus odda Ci za niego pieniądze

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No dobra, mamy regulamin, mamy 100 zł z którego co poniektóre banki potrącają sobie 20% i powstaje pytanie: czy Olympus Polska nie mógłby wziąć na siebie ciężaru akcji w naszym kraju i wysyłać pieniędzy z krajowego banku? Cała zachodnia Europa (za wyjątkiem Wielkiej Brytanii) to strefa euro, więc nawet pomiędzy bankami różnych krajów nie ma potrzeby przewalutowania przelewu stąd koszty takowego są pewnie mniejsze o ile nie żadne. U nas jak widać może to być pokaźna część otrzymanej kwoty. Co powstrzymuje Olka przed wysłaniem kasy z krajowego konta (wtedy automatycznie jako wysyłający pokryliby koszty przelewu i każdy dostałby tyle ile obiecuje promocja) a po zakończeniu akcji rozliczeniem się z Olympus Gmbh czy jak ich tam zwą w Germanii?
    Olek chyba bierze przykład z dwóch dużych firm branży foto, zapominając przy tym że sam jest jednak firmą mniejszą i powinien lepiej zadbać o klienta.
    Jedyne co im wyszło lepiej niż C i N to regulamin promocji - nie zapomnieli o punkcji mówiącym o prowizjach, więc z prawnego punktu widzenia są pewnie kryci.
    I cyfra i analog...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    No dobra, mamy regulamin, mamy 100 zł z którego co poniektóre banki potrącają sobie 20% i powstaje pytanie: czy Olympus Polska nie mógłby wziąć na siebie ciężaru akcji w naszym kraju i wysyłać pieniędzy z krajowego banku? Cała zachodnia Europa (za wyjątkiem Wielkiej Brytanii) to strefa euro, więc nawet pomiędzy bankami różnych krajów nie ma potrzeby przewalutowania przelewu stąd koszty takowego są pewnie mniejsze o ile nie żadne. U nas jak widać może to być pokaźna część otrzymanej kwoty. Co powstrzymuje Olka przed wysłaniem kasy z krajowego konta (wtedy automatycznie jako wysyłający pokryliby koszty przelewu i każdy dostałby tyle ile obiecuje promocja) a po zakończeniu akcji rozliczeniem się z Olympus Gmbh czy jak ich tam zwą w Germanii?
    Olek chyba bierze przykład z dwóch dużych firm branży foto, zapominając przy tym że sam jest jednak firmą mniejszą i powinien lepiej zadbać o klienta.
    Jedyne co im wyszło lepiej niż C i N to regulamin promocji - nie zapomnieli o punkcji mówiącym o prowizjach, więc z prawnego punktu widzenia są pewnie kryci.
    Tak mi się zdaje, że gdyby to tylko było możliwe, to OPL robił by to tak, by było najwygodniej jak to tylko możliwe. Są problemy księgowe, których nie da się przeskoczyć. OPL i OE to dwa odrębne organizmy biznesowe. Cashback jest realizowany przez OE. Wykonanie tego przez OPL wymagało by od OPL nauczenia się procedury, wynajęcia ludzi, zamówienia oprogramowania, całej masy rzeczy, które są opanowane już w OE.
    Zmiana nadawcy kasy najprawdopodobniej wydłużyła by procedurę, co może się również nie kalkulować.
    Powtórzę się jeszcze, że cashback w Canonie tez nie był "darmowy". Realizowany zresztą przez firmę zewnętrzną (już nie pamiętam w jakim kraju).

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Czy chcesz przez to powiedzieć, że Olympus źle dba o klienta?

Tfu, wiecznie niezadowoleni! To nasza cecha narodowa, narzekanie.

Tfu, raz jeszcze.

rocco
    Gość
    Chciałbym dostać taką opiekę i serwis u Nikona jak ma Olek
    Promocje także nie do pogardzenia

Mieszka w
    radlin
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Drodzy Panowie i Panie z opłatami przy przelewach zagranicznych to jest normalne ,że są . A są podzielone tak ,że robiąc przelew z PKO - w moim wypadku i przelewając pieniadze za granice mam do zaznaczenie pole w który 'Stoi" tak prowizje :
    -czy opłacam prowizję tylko w swoim banku a beneficjent w swoim
    - czy opłacam prowizje w obu bankach
    I tutaj Olympus nie zanaczył właściwego pola , bo skoro deklaracja brzmi zwrot 100 pln to tyle masz dostac , proste .
    Olympus mógł wybrać firmę do obsługi w polsce i nie było by z przelewami problemu , ale widzę ,że kłania sie centralizacja w Europie . tną koszty .
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Drodzy Panowie i Panie z opłatami przy przelewach zagranicznych to jest normalne ,że są , podzielone tak ,że robiąc przelew z PKO - w moim wypadku i przelewając pieniadze za granice mam do zaznaczenie pole w który 'Stoi" tak prowizje :
    -czy opłacam prowizję tylko w swoim banku a beneficjent w swoim
    - czy opłacam prowizje w obu bankach
    I tutaj Olympus nie zanaczył właściwego pola , bo skoro deklaracja brzmi zwrot 100 pln to tyle masz dostac , proste .
    Olympus mógł wybrać firmę do obsługi w polsce i nie było by z przelewami problemu , ale widzę ,że kłania sie centralizacja w Europie . tną koszty .
    Ostatnio edytowane przez garnooh ; 1.02.09 o 12:05 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    To proste, panowie, musicie się teraz procesować, wygraną macie, jak w banku i jeszcze odszkodowanie za straty moralne, które może wystarczy na sznurek, za który się was przywiążę, byście nie odlecieli, jak się jeszcze bardziej nadmiecie.
    Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 1.02.09 o 13:16

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Smerf dobrze gada !
    Wasze utyskiwania są już niestrawne. Przypomina się mi jak będąc w pewnym mieście, pewien dzieciak poprosił mnie o jakieś pieniądze, to więc dałem mu piątaka, wiedząc doskonale, że spokojnie za to sobie coś kupi do jedzenia.
    A on do mnie : " Tylko tyle ? ! "
    Kopara mi opadła, tak jak i w tym wątku.
    Koniec z mojej strony.

| OlyJedi Awatar innovate
    Mieszka w
    Taka wieś ;-)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez garnooh Zobacz posta
    Drodzy Panowie i Panie (ciach!)
    Zasady są proste, najpierw czytamy, potem piszemy.

Pozdrawiam
    Mariusz
    Amatorszczyzna kulerów każdy komentarz na wagę złota Rotaract sposobem na życie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Chciałbym dostać taką opiekę i serwis u Nikona jak ma Olek
    Promocje także nie do pogardzenia
    Dokładnie, byłem kiedyś w "stajni" Nikona i ze względu na serwis jestem gdzie jestem.
    P.S.
    ZD 70-300 zwrot całe 100 PLN

Awatar soboliero
    Mieszka w
    Warsaw by night good?
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a mi bardzo miła Pani przysłała kartę Olympusa xD-Picture Card – Typ M 2 Gb w ramach rekompensaty.