Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 292

Wątek: Sony się reklamuje

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    To w kwestii Sony się reklamuje.

Sony się reklamuje ale się nie sprzedaje.
    Po prostu masz zły punkt obserwacyjny. Wyniki rynkowe sprzedaży dslr'ów pokazują co innego - trzecia pozycja Sony nie wzięła się tam za sprzedaż wykałaczek z logo.

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Po prostu masz zły punkt obserwacyjny. Wyniki rynkowe sprzedaży dslr'ów pokazują co innego - trzecia pozycja Sony nie wzięła się tam za sprzedaż wykałaczek z logo.
    Może nie dopowiedziałem, brałem pod uwagę TYLKO A900. Przepraszam za wprowadzenie w błąd!

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Dopłacenie z kieszeni podatników 49 mld dolarów do producji GM w Usa jest prawdziwym dowodem na efektywnośc wolnego rynku .Pozdrowienia dla diabolika
    Niestety, z przyczyn obiektywnych (patrz moderacja) nie mogę wskazać gdzie tkwi błąd tego rozumowania.
    Ale jest.
    EOT

Też jakoś Minolta kojarzy mi się fotograficznie a Sony niekoniecznie.
    Nie wyobrażam sobie, że mógłbym toto kupić

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Może nie dopowiedziałem, brałem pod uwagę TYLKO A900. Przepraszam za wprowadzenie w błąd!
    Podejrzewam ze FF każdej firmy nie jest często kupowany.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Też jakoś Minolta kojarzy mi się fotograficznie a Sony niekoniecznie.
    Nie wyobrażam sobie, że mógłbym toto kupić
    LOL (ileś znaków)
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 22.01.09 o 21:54 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Sony poszło po kosztach w tym sezonie i wywaliło tony pieniędzy na reklamę to i zajęli 3 miejsce. Rok temu to Olympus z E-510 kosił równo. Teraz każdy producent podnosi ceny a najmocniej Sony. Jak zobaczyłem nowy cennik to mało nie padłem ;}

qbic ma rację. Sprzęt z górnej półki ogólnie się słabo sprzedaje. Nie jest chyba żadną tajemnicą, że to entry-level nabija kasę i to w każdej branży. Ciekawe jednak, że A900 nie zainteresowała nikogo w przeciwieństwie do D700 czy 5D. Najlepsze, że najwięcej osób pytało mnie w pracy o E-3.

Swoją drogą robiąc OT. Co cię qbic skłoniło do zmiany systemu i to właśnie na A900?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Swoją drogą robiąc OT. Co cię qbic skłoniło do zmiany systemu i to właśnie na A900?
    Olympus po zmianie na NMOS przestał się dla mnie nadawać do HDR. Mozna to nazwać przewrażliwieniem na jakość obrazu - dla swojego spokoju i innych dokonałem zmiany.

Analizując za i przeciw wybrałem A900 jako aparat który jest dla mnie optymalnym kompromisem. Jak do tej pory nie zawiodłem się - nie uprzedzam się do marek i nie uważam ze Canon i Nikon to jedyny słuszny wybór w segmencie zaawansowanym.

| OlyJedi Awatar kubi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak już pisałem wcześniej, w sieci FOTOJOKER chyba najwięcej rozreklamowane jest SONY, później NIKON, CANON, najmniej jest Olków. Ale z ciekawości zapytałem ekspedienta o sprzedaż E520 w szczególności kit i dualkit w stosunku do alfa 300/350. Określił to tak, że jak wyszedł E520 to nie sprzedawał się dobrze, lepiej szły alfy. Ale od jakiegoś miesiąca, dwóch, schodzi dużo E520. Trafiłem akurat na świeżą dostawę kitów, schodzą prawie jak świeże bułeczki. Wynika mi z tego, że Olek zaczyna odrabiać straty.
    Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kubi Zobacz posta
    Wynika mi z tego, że Olek zaczyna odrabiać straty.
    Byłbym ostrożny w prognozowaniu wyników firmy na podstawie jednego sklepu.

| OlyJedi Awatar kubi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie prognozuję wyników sprzedaży Olympusa mam nadzieję, że podobnie jest w całej sieci sprzedaży, i że następuje jakiś zwrot ku lepszemu
    Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    od dziś w MM E520 w dualu poniżej 1800 zł. Więc chyba coś jest na rzeczy Może Oly nie przesadza z reklamą i woli zaoszczędzoną kaską obniżyć ceny ? Sony za to nie obniża a podnosi. Nie każdy skusi się na alfę bo sony telewizory dobre robi ;P