Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Splesh-zone

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    2 swietna.....obetnij tylko to ucho

| OlyJedi Awatar Splesh
    Mieszka w
    Swarzędz/Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ok, obciąłem ucho Poniżej zdjęcie po wykadrowaniu. Dziękuję za komentarze.

Martwi mnie tylko to ziarno na wielu zdjęciach, a dodatkowo znalazłem pewną białą kreskę, która na wielu zdjęciach pojawia się w tym samym miejscu. Poniżej podaję link do przykładowych fotek z tymi "efektami". Na zdjęciu z dłońmi kreska zaczyna się od lewej strony i przechodzi przez palec wskazujący. Ta kreska nie jest tak intensywna jak z tego tematu: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=7743 ale mimo wszystko trochę mnie martwi.
    Proszę o pomoc, bo nie wiem co jest grane, aparat mam niecałe dwa miesiące i nie wiem czy coś jest z aparatem, czy ja coś źle robię, a może jedno i drugie??!! Wstawiłem również info do każdego ze zdjęć, może to w czymś pomoże...
    Nie wiem dlaczego, ale w picasa zdjęcia wyglądają w porządku, ale jak je otworzę na kompie w irfanview lub w innym programie to nie wyglądają one ciekawie... Dlatego też jeżeli ktoś będzie na tyle zainteresowany, że zechce je obejrzeć w rozmiarze oryginalnym proszę o pobranie zdjęcia z picasy. Albo proszę o info gdzie mogę wrzucić zdjęcie, aby nie zostały zmniejszone?

Tutaj link: http://picasaweb.google.com/maciej00...ey=Xf8mlYX8MqM

Aparatu jeszcze nie czyściłem gruszką, ani niczym, a jeżeli chodzi o czyszczenie matrycy to chyba wykonuje się ono automatycznie po każdym uruchomieniu aparatu - to odnośnie pytania lucci (mam nadzieję, że dobrze odmieniam )

Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomocną dłoń!

Ps. kurcze, znowu się rozpisałem
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	splesh_2 kadr.jpg
Wyświetleń:	225
Rozmiar:	836,9 KB
ID:	7350  

| OlyJedi Awatar Splesh
    Mieszka w
    Swarzędz/Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Minęło trochę czasu, ale postanowiłem nie rezygnować z mojego wątku, mam nadzieję, że słusznie

Poniżej przedstawiam kilka zdjęć z zimowej, plenerowej sesji z modelką. Zdjęcia nie są poprawiane komputerowo - wrzuciłem je prosto z aparatu (jedynie zmniejszyłem). Niektóre z moich fotek z pewnością należałoby poprawić, ale moje efekty pracy z ps mnie nie zadowalają Później wrzucę taką jedną, czy dwie fotki i może komuś będzie się chciało trochę pobawić w ps-ie i przy okazji wyjaśnić mi troszkę jak to zrobił

Póki co chciałbym pokazać 4 fotki z zimowej sesji w odcieniach B&W, następnym razem pokażę full kolor

Życzę miłego oglądania i liczę na jakieś opinie
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	198
Rozmiar:	349,9 KB
ID:	11417   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	199
Rozmiar:	624,4 KB
ID:	11418   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	196
Rozmiar:	301,0 KB
ID:	11419   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	193
Rozmiar:	365,5 KB
ID:	11420  

rocco
    Gość
    4,6 i 7-me miło się ogląda.
    Pamietaj, że do portretów możesz też dodać winietkę.

| OlyJedi Awatar Splesh
    Mieszka w
    Swarzędz/Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    rocco, dzięki za odwiedziny i za komentarz! Faktycznie, zapominam o winietowaniu, a czasami można by to wykorzystać...

Dzisiaj chciałem zaprezentować kolejne fotki z tej serii, tym razem w kolorze (chociaż osobiście wolę B&W).

Wiem, że na zdjęciu numer 10 drzewo jest w głupim miejscu, ale lubię to zdjęcie

Nazwa:	8.jpg
Wyświetleń:	167
Rozmiar:	471,5 KB
ID:	11450   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	9.jpg
Wyświetleń:	161
Rozmiar:	482,5 KB
ID:	11451   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	10.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	404,8 KB
ID:	11452   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	11.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	386,4 KB
ID:	11453  

| OlyJedi Awatar 666cin
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    9 przyjemne ale za ciemne w stosunku do reszty :> bo swiatla chyba bylo pod dostatkiem ?
    Olympus e-500 + 17.5-45mm + helios 44m4 m42 + 2gb CF x233 + 256mb H xD + sakar 29MZ + AAA z tesco + cin scoop + torba z biedronki + who knows?

http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14895

| OlyJedi Awatar Splesh
    Mieszka w
    Swarzędz/Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tak, światła było pod dostatkiem, ale fotograf nie zawsze potrafi to wykorzystać Wstawiłem jednak to zdjęcie z uwagi na to, że mi też się na nie przyjemnie patrzy

Wieczorkiem wstawię dwa zdjęcia, które mi się podobają, a przy których jeszcze bardziej udało mi się nie wykorzystać ilości światła i może komuś z forumowiczów będzie się chciało pobawić nim w ps-ie lub innym programie do psucia

| OlyJedi Awatar Splesh
    Mieszka w
    Swarzędz/Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Poniżej dwa zdjęcia, które są dosyć ciemne Podobają mi się jednak. Jako, że z ps-em nie mam zbyt wiele wspólnego to gdyby ktoś był zainteresowany poprawą tych zdjęć to byłbym bardzo wdzięczny, a gdyby jeszcze zechciał mi wytłumaczyć troszkę co i jak zrobił to sprawi mi jeszcze większą przyjemność

Dla zainteresowanych są również dostępne RAWy

Pozdrawiam.

Nazwa:	13.jpg
Wyświetleń:	116
Rozmiar:	516,2 KB
ID:	11561   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	12.jpg
Wyświetleń:	117
Rozmiar:	648,7 KB
ID:	11562  
    Ostatnio edytowane przez Splesh ; 18.01.09 o 12:55

rocco
    Gość
    Obie fotki są, moim zdaniem, ewidentnie niedoświetlone.
    Jeśli masz RAWy to przesuń suwaczek ekspozycji o 1,5-2EV w górę i zobacz jak wygląda

| OlyJedi Awatar nut3r
    Mieszka w
    Bardzo Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ciemność, widzę ciemność

efekt nie był raczej zamierzony?
    kiedyś E-510/14-54/ aktualnie XZ-1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów