Dzięki.

| OlyJedi
| OlyJedi

| OlyJedi
| OlyJedi

Mi się te zdjęcia podobają i to jest dla mnie najważniejsze. Jak ktoś chce obejrzeć nowości, to zapraszam do mojej strony.

| OlyJedi
| OlyJedi

ciężki obiekt, wiem jak trudno to zrobić. Prawie czarny, powoduje duże kontrasty zazwyczaj foty nie wychodzą dobrze. Tobie wyszło bardzo ładnie..Gdyby nie patrzył na Ciebie, byłoby lepiej ale trudno się z nimi gada :P
/*...................*/
/* ...........................*/
Z twarzy nie poznałem, dopiero po skrzydłach...
Okoliczności tła i kadru ładne, niestety, en face gawron wyszedł jak bałwanek ze zgnitą marchewką zamiast nosa
Panowie,delikatnie z krytyka bo wątek zostanie zamknięty.Ptaszysko jest OK.Faktycznie trudno je sfotografować.Potrzebne miękkie siatełko.
Mysikrólik,
Po pierwsze, podobają mi się Twoje poszukiwania w temacie Przyroda.
Po drugie, ostatnia fotka - gawron jest warta obejrzenia:
Za:
1) Wyważona kompozycja - polożona litera L, ptak w mocnym punkcie, tło nie zakłóca.
2) Bardzo trudne ujęcie głowy ptaka - en face, moim zdaniem zakończone sukcesem, dziób został perspektywicznie skrócony przez długi obiektyw, ale ptak zyskał twarz, facjatę, z zasadniczym elementem mówiącym do mnie - oczy czujne i uważne.
3) Czarna bryła jest modelowana mięciutkim światełkiem od prawej, po lewej u dołu widać puszystość piór.
4) Kolory grają - czerń ptaka, zielona ciemność gałązki i pomarańczowe tło.
Przeciw:
1) Czerń na brzuchu ptaka jest zbyt głęboka - brak jakiegokolwiek szczegółu, ale wiadomo, że gawrony sa czarne.
2) Przydałoby sie ciutek więcej światełka.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 18.11.08 o 09:57

| OlyJedi
| OlyJedi

Po ostatnich fotkach myslalem,ze ktos Ci sie na konto wlamal i po zlosci fotki dodaje.Jednak napisalas,ze Ci sie podobaja-to najwazniejsze.Jednak po Gawronie dalej tak mysle..Jak myslisz?Jakie komenty by byly,jak poczatkujacy by wstawil takiego Gawrona

http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie

| OlyJedi
| OlyJedi

Dziękuję tym wszystkim, którzy skomentowali gawrona.
Lucca myślę, że zdjęcia robię dla siebie, a nie dla innych.Nie wiem co jest złego w tym gawronie, prócz tego, że czernie nie zagrały idealnie, bo ISO większe niż 400 jest jakie jest. Dziób do przodu - z tym się zgadzam, ale uważam, że teraz wygląda zabawnie.
Wiem tylko, że zdjęcia przyrodnicze - nieważne czy lepsze czy gorsze, są dość nie popularnym tematem, dlatego coraz bardziej się przychylam do zdania, że warto je pokazywać na forum tematycznym - a nie naszym. Dlaczego? Dlatego, że nawet jeśli są złe, to można się dowiedzieć jakie są w nich błędy a nie słuchać, że "kiepskie to komplement".
Nie chodzi mi o głaskanie po główce, ale o konstruktywną krytykę.Trudno się nauczyć czegokolwiek bez opinii innych, ale bezsensowne komentarze coraz częściej mnie zastanawiają nad sensem publikacji zdjęć.