Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: szukam torby

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    To musiałeś miec stresa xD
    Stres byl XXL,ale w innych sytuacjach(tez z aparatem°) byl wiekszy-szkoda slow

°-fotograficznym

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Polecam tą torbę, jest bardzo uniwersalna. LowePro Inverse 100 AW
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepr...se-100-aw.html

Pozdrawiam D.
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    lucca, czemu szkoda,.... a może trzeba się chwalić, ze z Olkiem wytrwasz...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Drughi Zobacz posta
    Polecam tą torbę, jest bardzo uniwersalna. LowePro Inverse 100 AW
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepr...se-100-aw.html
    Posiadam i również polecam. Noszenie torby na biodrze, a kiedy trzeba tradycyjnie - na ramieniu - to ogromna wygoda. Do tego pokrowiec przeciwdeszczowy, paski do mocowania statywu i kieszeń na bidon.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    lucca, czemu szkoda,.... a może trzeba się chwalić, ze z Olkiem wytrwasz...
    A czym tu sie chwalic.
    A z reszta.Pofocic troche mi sie zechcialo,akku puste to do ladowarki.Czekam oczywiscie w stresie kiedy wreszcie zaczne.W miedzyczasie forum czytam,na ircu pisze.Kobita mnie denerwuje-Ty ciagle tylko albo komputer,albo aparat,juz nieciekawie z toba sie robi.
    O zesz ty,to ja prawie w artyste fotografa sie zmieniam a ona mi ,ze nieciekawie.Toz my po slubie juz ponad 30 lat-Jakiej ty jeszcze ciekawosci oczekujesz,a co ja akrobata jakis.Swoje odczekalem,statyw ustawiony,aparat przykrecony-bede focic.Wlaczam-martwy,nie dziala.Mysle sobie tak mnie zdenerwowala,ze az aparat sie przez nia zepsul.Wl,wyl,obiektywy zmieniam,wszystko bez skutku-martwy.
    Pisze na ircu,ze mnie kobita stresem popsula aparat.
    Dobra dusza radzi-zobacz z innym akku.Ale ja nie mam innego.
    Ide do pokoju,gdzie kobita rzadzi(TV,kawka...seriale)Biore ladowarke,mysle moze jeszcze raz zobacze,moze niedoladowane.
    A ona mi mowi-tam pod gazeta z programem jeszcze jakas czesc do niej lezy.???Jaka czesc,napewno cos mi popsula po zlosci.Patrze pod gazeta-a tam akku lezy.Zapomnialem wlozyc.Oczywiscie przez nia-tak mnie zestresowala.

Aparat dziala.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Pozwolę dołączyć się do pytania...
    Mianowicie wstępnie szukam torby na swój, na razie przyszły , sprzęt. Chodzi mi o małą, poręczną torbę, do której zmieszczę E-520 plus jakiś obiektyw tele (40-150 lub 70-300). Przydałaby się też boczna kieszeń na kilka filtrów. Torba wieszana na ramieniu, z szybkim dostępem do aparatu, wygodna podczas krótkich wycieczek pieszych i rowerowych. Myślałem o systemowej CCE-300, ale większe szkło tam chyba nie wejdzie. Natomiast niesystemowych wybór jest dość duży, więc wolałbym zasięgnąć opinii znawców, gdyż krótki opis i zdjęcie dużo nie powie. Gdyby mieścił się w niej jeszcze drugi obiektyw to byłoby idealnie, oczywiście o ile nie ucierpi na tym za bardzo "kompaktowość".

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Pozwolę dołączyć się do pytania...
    Mianowicie wstępnie szukam torby na swój, na razie przyszły , sprzęt. Chodzi mi o małą, poręczną torbę, do której zmieszczę E-520 plus jakiś obiektyw tele (40-150 lub 70-300). Przydałaby się też boczna kieszeń na kilka filtrów. Torba wieszana na ramieniu, z szybkim dostępem do aparatu, wygodna podczas krótkich wycieczek pieszych i rowerowych. Myślałem o systemowej CCE-300, ale większe szkło tam chyba nie wejdzie. Natomiast niesystemowych wybór jest dość duży, więc wolałbym zasięgnąć opinii znawców, gdyż krótki opis i zdjęcie dużo nie powie. Gdyby mieścił się w niej jeszcze drugi obiektyw to byłoby idealnie, oczywiście o ile nie ucierpi na tym za bardzo "kompaktowość".

Witam!
    Miałem wcześniej TAKĄ torbę. Z powodzeniem wchodziło tam E-510 z ZD 50-200 i dodatkowo ZD 14-54 i jakieś duperele typu ładowarka, kabel itp. Nawet E-3 wchodziło w tej konfiguracji, ale było już ciasno. Ogólnie całkiem fajna torba i byłem z niej zadowolony.

Pozdrawiam
    Sebaa
    "Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
    "Życie jest pasmem straconych okazji"
    "Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Lowepro Nova 3 AW jeżeli chodzi o biodrówkę na krótkie spacery, w każdym innym przypadku wybieram plecak.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Posiadam i również polecam. Noszenie torby na biodrze, a kiedy trzeba tradycyjnie - na ramieniu - to ogromna wygoda. Do tego pokrowiec przeciwdeszczowy, paski do mocowania statywu i kieszeń na bidon.
    Też się nad nią zastanawiam...
    Powiedz mi tylko epicure, jak odbywa się zmiana sposobu noszenia w tej torbie. Tzn. czy ten sam pasek (biodrowy) służy do zawieszenia na ramieniu? Trzeba przy tym coś wypinać, przepinać itp?
    Chyba nie obędzie się dzisiaj bez wizyty w Fotolandzie

BTW - myślałem też o innym rozwiązaniu: pas biodrowy. Aparat na pasku na ramię, do tego na pasie futerał/saszka na pierdoły (karty, ściereczki, bateria zapasowa etc) plus pokrowiec na dodatkowy obiektyw (planuję Sigmę 30mm/1.4). Nie wiem tylko, czy na wypady na miasto takie rozwiązanie się sprawdzi, czy nie lepiej w taka torbę zainwestować? :/

pzdr
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 30.10.08 o 14:25
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Powiedz mi tylko epicure, jak odbywa się zmiana sposobu noszenia w tej torbie. Tzn. czy ten sam pasek (biodrowy) służy do zawieszenia na ramieniu? Trzeba przy tym coś wypinać, przepinać itp?
    Pasek na ramie jest oddzielnie. Jak jest niepotrzebny, to zostawiasz go w domu. A jak go zapinasz, to pas biodrowy wsuwasz do kieszonki na tylnej ścianie.