Strona 65 z 66 PierwszyPierwszy ... 155563646566 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat:
    Napisał alakin
    Ja się zastanawiam kiedy wypuszczą pierwszego Sony Ericssona z FF
    (nawet się nie zastanawiam po co)

Nie pokarzą ponieważ SONY i Eriksson biorą rozwód :P
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    O ile się nie mylę, to te obrazki mają już kilka lat i przedstawiają, jak miał wyglądać system 4/3 w założeniach. Informacje o cenie, parametrach technicznych i o tym, że to ma coś wspólnego z Micro 4/3 to już wytwór czyjejś bujnej wyobraźni.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Cytat:
    Napisał alakin
    Ja się zastanawiam kiedy wypuszczą pierwszego Sony Ericssona z FF
    (nawet się nie zastanawiam po co)

Nie pokarzą ponieważ SONY i Eriksson biorą rozwód :P
    Skoro biorą rozwód, to podzielą FF na pół i zarówno Sony, jak i Ericsson, będą produkować komórki z matrycami APS-C
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 2.09.08 o 11:08 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nowe dziecko Samsunga, czyli Omnia, posiada 5-megapikselowy aparat, z optycznym zoomem oraz stabilizacją obrazu. Dodatkowo telefon, odtwarzacz DivX, odtwarzacz muzyczny, GPS, pakiet biurowy. Zbudowanie coraz bardziej "multimedialnego" all-in-one to już raczej chyba nie kwestia "czy" ale "kiedy i za ile". Ale to taka mała dygresja tylko.
    "Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    O ile się nie mylę, to te obrazki mają już kilka lat i przedstawiają, jak miał wyglądać system 4/3 w założeniach.
    Autor posta twierdzi, że on te rysunki zrobił (pewnie to przeróbka czegoś).
    Potem się cieszył, że trafił, jak się m4/3 pojawiło.
    Kto wie, może Olympus podesłał te rysunki w ramach badania rynku.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Dzisiaj moduły telefonu komórkowego (razem z anteną!) mieszczą się zegarku. Już zresztą są na rynku takie wynalazki. Podobnie jest z modułami GPS czy odtwarzaczami mp3. Wystarczy zaimplementować coś takiego do pierwszego lepszego kompaktu (spece od miniaturyzacji na pewno zadbają o to, żeby wszystko się zmieściło i całość była jeszcze mniejsza niż dotychczas), nadać temu kształt przypominający iPoda czy iPhona i już mamy przebój rynkowy. Myślę, że taki gadżet pojawi się szybciej, niż się spodziewamy.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zastanawiam się czy obiektywy produkowane pod micro4/3 będą miały pierścień manualnego nastawiania ostrości... (szczególnie chodzi mi o stałki)

Zestaw: niewielki i lekki aparat w połączeniu z obiektywem makro byłby dla mnie rewelacyjny. Dużo łaże po lasach i nie chce targać ze sobą lustrzanki - na obecną chwilę zadowalam się kompaktem. Jednak aparat z wymienną optyką zapewniłby by mi o wiele lepszą jakość obrazu niż moja małpka.

Aby tylko do matrycy nie nawalili za dużo Mp i co zatym idzie DR nie pomniejszyli... Byłoby źle. Jednak poczekajmy i zobaczmy co Panasonic z Olympusem wysmarują...

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celestron Zobacz posta
    Zastanawiam się czy obiektywy produkowane pod micro4/3 będą miały pierścień manualnego nastawiania ostrości... (szczególnie chodzi mi o stałki)
    Myślę że będą miały. Jakoś nie mogę wyobrazić sobie wymiennego obiektywu, tylko z automatycznym nastawieniem ostrości...
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez black_bird Zobacz posta
    było .
    było sobie życie

Awatar ardell
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    heh a moim skromnym zdaniem te cacuszka micro 4/3 nieźle namieszają i znajdą szybko bardzo dużą grupę miłośników. Osobiście od razu sprzedaję lustrzankę i wchodzę w ten system, bo profesjonalnym fotografem nie jestem i po prostu czasem nie chce mi się tachać lustrzanki. Hmm na bank dostaną zarówno po tyłku lepsze kompakty jak i tańsze lustra no i kamery też oczywiście dostaną bo na pewno będzie opcja kręcenia hd a w połączeniu z porządną wymienną optyką no to coś niesamowitego już się robi. No a jak panasonic postara się o fajne obiektywy od leica to już w ogóle bajka będzie. Wszytko idzie do przodu także myślę że i wizjery elektroniczne będą wysoka rozdzielczość posiadały i nie wykluczone że będą przy tym przyjemniejsze i bardziej precyzyjne niż te analogowe w olkach E 5xx. Mam nadzieje że system będzie przynajmniej w podobnej cenie co olympus E 5xx a nie leica M8.... ciekawe tylko jak to będzie wyglądać i kto zrobi bardziej sexy micro body panasonic czy Olympus. Heh pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez ardell ; 5.09.08 o 03:51