O ile się nie mylę, to te obrazki mają już kilka lat i przedstawiają, jak miał wyglądać system 4/3 w założeniach. Informacje o cenie, parametrach technicznych i o tym, że to ma coś wspólnego z Micro 4/3 to już wytwór czyjejś bujnej wyobraźni.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Skoro biorą rozwód, to podzielą FF na pół i zarówno Sony, jak i Ericsson, będą produkować komórki z matrycami APS-C![]()
Ostatnio edytowane przez epicure ; 2.09.08 o 11:08 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nowe dziecko Samsunga, czyli Omnia, posiada 5-megapikselowy aparat, z optycznym zoomem oraz stabilizacją obrazu. Dodatkowo telefon, odtwarzacz DivX, odtwarzacz muzyczny, GPS, pakiet biurowy. Zbudowanie coraz bardziej "multimedialnego" all-in-one to już raczej chyba nie kwestia "czy" ale "kiedy i za ile". Ale to taka mała dygresja tylko.
"Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Dzisiaj moduły telefonu komórkowego (razem z anteną!) mieszczą się zegarku. Już zresztą są na rynku takie wynalazki. Podobnie jest z modułami GPS czy odtwarzaczami mp3. Wystarczy zaimplementować coś takiego do pierwszego lepszego kompaktu (spece od miniaturyzacji na pewno zadbają o to, żeby wszystko się zmieściło i całość była jeszcze mniejsza niż dotychczas), nadać temu kształt przypominający iPoda czy iPhona i już mamy przebój rynkowy. Myślę, że taki gadżet pojawi się szybciej, niż się spodziewamy.
Zastanawiam się czy obiektywy produkowane pod micro4/3 będą miały pierścień manualnego nastawiania ostrości... (szczególnie chodzi mi o stałki)
Zestaw: niewielki i lekki aparat w połączeniu z obiektywem makro byłby dla mnie rewelacyjny. Dużo łaże po lasach i nie chce targać ze sobą lustrzanki - na obecną chwilę zadowalam się kompaktem. Jednak aparat z wymienną optyką zapewniłby by mi o wiele lepszą jakość obrazu niż moja małpka.
Aby tylko do matrycy nie nawalili za dużo Mp i co zatym idzie DR nie pomniejszyli... Byłoby źle. Jednak poczekajmy i zobaczmy co Panasonic z Olympusem wysmarują...![]()
no i proszę ..
http://www.fotografuj.pl/News/Altern...amsung/id/2223
heh a moim skromnym zdaniem te cacuszka micro 4/3 nieźle namieszają i znajdą szybko bardzo dużą grupę miłośników. Osobiście od razu sprzedaję lustrzankę i wchodzę w ten system, bo profesjonalnym fotografem nie jestem i po prostu czasem nie chce mi się tachać lustrzanki. Hmm na bank dostaną zarówno po tyłku lepsze kompakty jak i tańsze lustra no i kamery też oczywiście dostaną bo na pewno będzie opcja kręcenia hd a w połączeniu z porządną wymienną optyką no to coś niesamowitego już się robi. No a jak panasonic postara się o fajne obiektywy od leica to już w ogóle bajka będzie. Wszytko idzie do przodu także myślę że i wizjery elektroniczne będą wysoka rozdzielczość posiadały i nie wykluczone że będą przy tym przyjemniejsze i bardziej precyzyjne niż te analogowe w olkach E 5xx. Mam nadzieje że system będzie przynajmniej w podobnej cenie co olympus E 5xx a nie leica M8.... ciekawe tylko jak to będzie wyglądać i kto zrobi bardziej sexy micro body panasonic czy Olympus. Heh pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ardell ; 5.09.08 o 03:51