Proszę powiedzieć co o tym myślicie będą ze mnie ludzie czy nie
SP 510UZ
Proszę powiedzieć co o tym myślicie będą ze mnie ludzie czy nie
SP 510UZ
Ostatnio edytowane przez RaziRpl ; 17.07.08 o 20:55
Dobrze kombinujesz, ładne próby.
Bociek w locie - trudna sztuka, przydałoby się mieć w kadrze całą głowę i dziób, do tego ptaka przytłoczyły pnie drzew - musisz szukać "gładszego" tła.
Motylek bardzo poprawnie technicznie, dobre zdjęcie.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Motylek lepszy, choć jak zauważył poprzednik bocian jest motywem trudniejszym. Życzę cierpliwości i pasji!
MK
Ludzie to ludzie... Chcesz być ludziem??![]()
Ogólnie jestem troszkę na nie. Choć bocian mógłby być fajny ale jak byś go złapał pół sekundy wcześniej - żeby było go wyraźnie widać. (wiem czepiam się) chyba jest to również duży crop co?
Na drugim zbyt centralny kadr - chociaż technicznie jest lepiej.
Pzdry
Posiadam jeszcze kilka zdjęć z bocianem może wydawało by się Wam że są lepsze, ale te szumy nie pozwoliły mi ich zamieścić do oceny.Na niektórych widać kadr centralny, lecz zdjęcia wyszły poprawnie.
Dzięki za krytyke
Pozdrawiam RaziRpl
Skoro masz inne z kadrem centralnym to może je wykadruj w jakimś programie graficznym. Często gęsto się tak robi przed pokazaniem fotki w necie.
pozdr
To najnowsze zdjęcia z wczorajszego koncertu u mnie w mieście, ale już przesiadka na e 510
Ostatnio edytowane przez RaziRpl ; 29.07.08 o 00:18
Bardzo ciemno jest i średnio ostro. Brakuje jakiejś fajnej gry światłem. Ale bez jasnego obiektywu ciężko to zrobić.
Generalnie fotki za ciemne (piszę o ostatnim cyklu) - przy wykonywaniu Miałeś mało światła i z tego tytułu nr 6 jest poruszony - robiony na ISO 100 i 1/25s - to zdecydowanie za długo - przestaw ISO nawet na 800 - będzie krótszy czas i fotki się nie rozjadą.
Poza tym zawsze w takich warunkach Możesz ustawić +0,5 lub + 1 EV przy foceniu (lub przy wywoływaniu jak robisz w RAWach). Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Dzięki za cenne uwagi następnym razem będzie o wiele lepiej. Co do iso nie zwróciłem uwagi i faktycznie było iso, ale nie na 100 tylko 200, lecz i tak słabo![]()