Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: byli uzytkownicy C4000 laczcie sie ;)

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A ja mam do dzisiaj C-4000z. Kupiłem z allegro za 300zł, jak się okazało miał zalany obiektyw, ale sprzedawca pokrył koszty serwisu w Bydgoszczy (120zł). Jak się okazało aparat miał więcej wody nie tylko w obiektywie, ale już nie ma to wpływu na jakość funkcjonowania apratu, co najważniejsze. Niestety od roku nie działa podtrzymanie pamięci, więc jako sprzęt dla mojej drugiej połówki się nie nadaje, bo po każdej wymianie baterii trzeba sporo naklikać w menu. Mnie do zmiany na lustro podgonił między innymi jego stan, tzn. możliwości zapisu (karta 128MB= 128zł), nie wygodny sposób rozwiązania ostrzenia M.... Chyba zaczynam opisywać aparat, a to nie ten wątek. Reasumując - zacząłem od C-820L a C-4000z przyczynił się do tego, że pozostałem w Olku. Forum też nie jest bez winy... Przez Was też zdecydowałem się na E-500 a nie Canon'a...

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qwerty
    jasne ze pamietam - wtedy kupilem drugiego C-4000 po tym jak mi ukradziono pierwszego...
    Pierwszy byl Made in Japan i bylem niemile zaskoczony ze drugi byl "zaledwie" Made in Indonesia. Jednak pomimo nieufnosci, wkrotce okazalo sie ze nastepca nawet w czyms tam sprawial wrazenie lepszego (nie pamietam juz szczegolow) wiec pozniej bylem zadowolony
    A pękł ci plastik przy zaczepie paska?
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    poki co nigdy mi nic nie pękło, zadnych uszkodzen mechanicznych.
    Jesli mialem jakiekolwiek powody do narzekania to wiazaly sie one z dzialaniem przeslony (co spowodowalo oddanie do serwisu) po wczasach czarnomorskich, lub po tej naprawie - z wiekszym zapotrzebowaniem aparatu na swiatlo. No i ostatnio z problemami z ostrzeniem. No i wszystkie usterki zwiazane sa z 2-gim aparatem. Pierwszy byl zbyt nowy jak mnie od niego uwoniono wiec nie zdazyl sie zepsuc

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    poki co nigdy mi nic nie pękło, zadnych uszkodzen mechanicznych.
    A to ciekawe, bo po pewnym czasie chyba wszystkim (mnie też) pękł plastik przy jednym z zaczepów.

Przyjrzyj się uważnie, prawie tego nie widać, jest tylko mała ryska.
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    hmmm, nie zauwazylem ale sprawdze... czy jesli to pekniecie by sie pojawilo i zakonczylo uszkodzeniem to jest to jakos naprawialne?

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    U mnie nie ma takiego pęknięcia. Jest natomiast przy klapce od baterii bo upadł ale na szczęście bez innych uszczerbków.
    mente et malleo

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    hmmm, nie zauwazylem ale sprawdze... czy jesli to pekniecie by sie pojawilo i zakonczylo uszkodzeniem to jest to jakos naprawialne?
    Kropelką...
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    tylko jedną malutką? No to nie problem...

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    zaczalem od 2000 i przeszedlem przez prawie wszystkie modele xxxx Zoom.
    Teraz mam 7070 i mysle czy do 5050 nie wrocic.. 7070 za ciemny troche
    Osobiscie uwazam ze 5050 jest swietnym nastepca w miejsce 4000.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    coz, te aparaty to juz raczej zabytki wiec jak znowu bede przymierzal sie do zmiany to kupie cos bardziej "wspolczesnego" i na pewno nie uzywany no i chyba znowu kompakt ale to piesn przyszlosci znowu...