Ja mam pomysł, który w pewnym sensie jest rozwinięciem Twojego.
Moja propozycja polega na tym, że Ci którzy chcą uczestniczyć w poprawce a także inni nie startujący, wysyłają do "banku" rawów, powiedzmy po dwie, trzy fotki.
Prowadzący trzyma piecze nad tymi skarbami i przed każdą nową turą typuje dziesięć, jego zdaniem odpowiednich zdjęć z "banku" na najbliższy sezon, i zamieszcza ich miniatury w wątku startowym rozpoczynającej się tury.
I teraz rozpoczynamy ich edycję i jedziemy po kolei według rozdzielnika. Katujemy je aż do zakończenia się tury. Na koniec jak zwykle kwiaty, rąsia, buźka, goździk.
To umożliwia pojawienie się różnego typu zdjęć w całym cyklu poprawki. Ułatwia przedsięwzięcie, a także jasnym jest dla uczestników co ich czeka w najbliższym czasie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Może nie zaczynajmy od dużej rewolucji, na początek byłbym kontent, gdyby np. kol. koronax podrzucił coś z protestów, a kol. wyszomir przekazałby do zabawy jakiegoś robala.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Czyli np. musisz wyrazić zgodę, żebym Ci nakleił gwiazdkę na czoleTak się mówi/pisze i nic na to nie poradzisz, mimo, że faktycznie niczego nie musisz, bo to ja muszę uzyskać Twoją zgodę
![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Jak to sobie wyobrażasz? Jeśli wygra kolega "x" to on może udzielić do następnej rundy RAWa. A jeśli kolega "y" to będzie zdjęcie od Wyszomira albo Koronaxa? Kto będzie o tym decydował, kiedy jaki RAW będzie zatwierdzony do edycji? To nie jest transparentne i niestety umożliwia zdalne sterowanie.
Jeśli tak to ma wyglądać, to jestem przeciwny takim eksperymentalnym zmianom i zostańmy przy starych zasadach.![]()
Ty i tak nie wyciągasz cieni i nie prostujesz, więc nic nie stracisz.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Zdalne sterowanie?
Prowadzący ma chyba prawo ustalić reguły i decydować o tym, jakie zdjęcie dać do edycji.
Jak starych?
Pamiętam, że Saboor, prowadzący przed andtorem, w jakiś sposób uzyskiwał rawy i sam decydował które i kiedy zapodać do edycji.
Nie uważasz, że nowy prowadzący ogarnie to po swojemu, ma prawo mieć swoją wizję zabawy?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Może by najpierw zapytać ADM , kto będzie nowym prowadzącym konkurs, czy już wiadomo czy została przyjęta propozycja objęcia prowadzącego konkurs i zapytać go jak on to widzi.
Może taką kolejność zachować.
Gospodarzem konkursu i zatwierdzającym jego regulaminy, także dobierającym obrazy jest animator (moderator na dziale) uzgodniony i zatwierdzany w trójkącie: kandydat na animatora - moderatorzy - administrator.
To zostało wypracowane wtedy gdy Saboor i ja zostaliśmy pierwszymi animatorami na tym forum.
Tak że namaszczenie wykonane przez andtor-a jest mocno symbolicznym aktem.
Ponieważ Bodzip zgodził się na sukcesję na popRAWce wszystkie propozycje regulaminowe i zasady prowadzenia banków rawów proszę uzgadniać z nim przede wszystkim.
Od początku od ich wprowadzenia na forum animatorzy cieszą się zaufaniem administracji i dużą swobodą na forach, które moderują.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Bodzip jest animatorem. W jego przypadku to tylko kwestia przeklikania uprawnienień w nowym dziale.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Że grzecznie zapytam? Czy ja się gdzieś zgodziłem? Jestem animatorem w "zabawmy się, nauczmy się". Na razie NIE podjąłem jeszcze żadnej decyzji.
Proszę też rozważyć inne kandydatury.
PS. Chciałbym dodać, że na emeryturze mam mniej czasu niż gdy pracowałem![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||