Tak sa tym wątkirm tęskniłam bardzooo
Ja sie w tym kraju zakochałam wlasnie przez ten watek - koedyś też tam dotrę![]()
Tak sa tym wątkirm tęskniłam bardzooo
Ja sie w tym kraju zakochałam wlasnie przez ten watek - koedyś też tam dotrę![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Cóż można napisać - piękne!
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Światełko popracowało, wręcz miałem na nie szczęście. Jak szedłem była mgła coś było widać. Jak w końcu doszedłem to mogłem podziwiać te szpice w świetle. Wróciłem do przyczepy zjedliśmy i wyruszyliśmy wszyscy, no i widoki były już znów takie jak na ostatnim zdjęciu. W sumie jeszcze gorsze niż rano bo nie było już widać nic.
07:38
08:38
11:52
![]()
Od tego miejsca zaczęła się nasza powrotna droga. Jedziemy jeszcze do Keiss. Ma tam być zamek. W sumie okazuje się, że zamek jest prywatny. Nie da się do niego podejść ani podjechać. Trudno, piszą w internetach że mały port warto zobaczyć to jedziemy. Port jest faktycznie mały. Przy tej pogodzie zwiedzamy go kilka minut. Za to z portu dostrzegamy ruiny zamku. Jakoś nie doszukaliśmy się wcześniej o nich informacji. Pal licho, do ruin da się dojść. I to się liczy. Są pięknie położone. Szkoda że akurat ten dzień okazał się mglisty.
516 port
517
518
519 Keiss Castle, pięknie położone ruiny. Położony na samym skraju wysokiego klifu zamek Keiss, wybudowany został pod koniec XVI wieku.Główne wejście do zamku znajdowało się w północno – zachodnim rogu głównego bloku. Ta część zamku jest jednak całkowicie zniszczona. Stało się to na wskutek osunięcia się części klifu, na którym Keiss został zbudowany. Wraz z wybudowaniem w jego pobliżu, w roku 1755 nowego zamku Keiss (to ten prywatny, niedostępny) stara warownia została ostatecznie opuszczona.
520
521
522
![]()
powiem Ci że różnica w kolorach choćby wody przez te kilka godzin niesamowita![]()
echh potrzebuję urlopu![]()
![]()
![]()
ostatnia wrzutka sympatyczna ten zamek na klifie robi przeogromne wrażenie - zwłaszcza w pierwszym ujęciu
Piękne widoki, no i gratulacje za fulmary i kormorana czubatego![]()
Ruiny zamku, jego usytuowanie i tajemniczość dzięki mgiełce pięknie się w kadrach prezentują. Szkockie plenery tak bardzo surowe we mgle, mają w swym działaniu na odbiorcę jakąś niedającą się od nich oderwać magię. Mój plusik już poszedł za makro ale o tym nie zapomnę.
pozdrawiam Wiejo